Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Къмпинг Арапя

Къмпинг Арапя, България - Туристически Атракции

Къмпинг Арапя

Арапя е разположен в живописен залив, на 3 км. северно от Царево и на 2,5 км. южно от Лозенец обграден от прекрасна природа. Характерно за заливът е, че водата там е изключително чиста и не достига голяма дълбочина. Това го прави безопасен за къпане и много подходящ за сърфиране, гмуркане и морски риболов. Курортът е предпочитано място за сърфистите, поради наличието на вятър.

Арапя възниква като туристическа дестинация през 60-те години на миналия век. Боровите и широколистните гори край залива са чудесна предпоставка за разпускане чрез палатков лагер. Близостта до Странджа също е от полза за търсачите на приключения.

Къмпинг Арапя е в близост до три национални природни резервата, намиращи се по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

На разположение на туристите в къмпинга има ресторанти, кафета, сърф училище, магазинчета за сувенири, множество атракции, които нарастват с всеки изминал ден.

За доброто си настроение посетителите в курорта могат да се възползват от Аква Парк, Каяк, Водни ски, Уинд Сърф, Маутин Байк, Волейбол, Уейк Борд, Футбол, Експедиции в Странджа и др.