Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Бангладеш
  4. Атракции
  5. Кокс Базар

Кокс Базар, Бангладеш - Туристически Атракции

Кокс Базар

Кокс Базар е пристанищен град и един от основните центрове на Бангладещ. Той е известен със своята плажна ивица дълга 120 км., която се смята за най-дългият естествен пясъчен плаж в света.

Градът се намира по протежението на Бенгалския залив в Югоизточен Бангладеш. Климатът там е характерен за цялата страна - висока температура, обилни валежи, често прекомерната влага, както и различни сезонни колебания.

Основа на икономиката в Кокс Базар е туризма. Той е добре развит, тъй като региона е известна туристическа дестинация. Милиони туристи посещават курорта всяка година. Те имат богат избор на хотели, вили и къщи за гости. Основна храна в града са морските деликатеси, заради което риболовът също е добре развит. Перлите и техните орнаменти са много полулярни в сувенирните магазини и туристите ги предпочитат като спомен от морския град.

Множеството атракции са гаранция за хубава почивка на всеки посетител. Тук всеки би могъл да намери нещо интересно за себе си.

Когато туристите са решили просто да си починат или да си направят пикник - прекрасно място за това е парка Химчари. Намира се на около 32 км. от града, красивите водопади там са рядко срещана гледка.

Друга такава приказка е Инани, но там туристите могат да поплуват и да се насладят на гледката от стръмни възвишения.

Една прекрасна и вълнуваща разходка до остров Махескхах, би била подходяща за всеки, решил да опознае красотата на природата.

Километри от златни пясъци, прекрасно извисяващи се скали, изобилие от необикновени ръковини,колоритни конструкции, будистки храмове, чудесни и вкусни морски деликатеси - това е малка част от Кокс Базар.