Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Ле Троа Вале
  6. Kуршвел

Kуршвел, Ле Троа Вале

Kуршвел

Ски курорта Куршвел, разположен във френските Алпи, има репутацията на най-добрия ски резорт в света. Безупречно поддържани 275 ски писти, 3 ски зони с 63 модерни бързи, удобни и ефикасни лифта, сняг – достатъчно, за да е в унисон с уникално красивите гледки. А това са само една малка част от богатствата на курорта, които привличат любителите на този спорт във френския диамант. Не бива да се забравя огромния избор от барове, ресторанти,
шик бутици и нощни клубове, от които човек добива представа, защо Куршвел е така популярен и защо е обсипан с похвали.

Курортът съществува от 20-те години на миналия век, а днес негови съставни части са няколко по-малки градчета, имената на които са насочващи за височината, на която са разположени: Куршвел 1850, Куршвел 1650, Куршвел 1550, Куршвел льо Пра 1300, също така и Ла Таня. На разположение на всички тях има една ски зона, освен това са и важна част от областта Ле Троа Вале, която ги свързва с още два не по-малко известни френски ски курорта Мерибел и Вал Торанс.
Очарованието и привлекателността на френския курорт се крие и в това, че всяко от градчетата има свой собствен характер и атмосфера – от изтънчения шик на Куршвел
1850 до традиционната селска атмосфера в Льо Пра.
Едно от най-уникалните изживявания, на които може да се наслади всеки посетител е нощното спускане със ски. За ценителите на изтънчената френска кухня работя едни от най-добрите ресторанти, които впечатляват посетителите с разнообразни ястия и отлично обслужване.

В Куршвел има множество места, на които може да се отседне – хижи, луксозни вили и хотели, всеки един със своята уникалност, предлагащ всички удобства на своите гости. Няма как посетителите да не усетят абсолютното майсторство на французите в перфектното гостоприемство.

Френската перла Куршвел е най-големият свързан ски район в света. Най-известната му част – градчето Курвшел 1850 е изпипано до съвършенство, за да обгради с лукс и удобство своите известни гости, като Роман Абрамович, Флавио Бриаторе, Наоми Кембъл, Дейвид и Виктория Бекъм, Джордж Клуни и още много известни личности, които са открили на това място своята любима зимна дестинация. Всеки един детайл е готов да задоволява светските изисквания от хотелите със стъклени стени, за да се вижда зимната картина до паветата, които се затоплят отдолу, за да се предотврати заледяване.

Курортът разполага дори със собствено летище, макар кацането и излитането да са доста рисково начинание.

В курорта всеки може да открие по нещо за себе си. Разнообразните дейности, като ледени пързалки, катерене, турове с моторни шейни, летене с балон, парапланеризъм и още много други, могат в края на деня да бъдат заменени с обиколка по магазините, ресторанти, барове и нощни клубове.