Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Ле Троа Вале
  6. Вал Торанс

Вал Торанс, Ле Троа Вале

Вал Торанс

Френския ски курорт Вал Торанс е един от най-високите планински курорти в световен мащаб. Самото селце е разположено на зашеметяващите 2300 м. надморска височина, благодарение на което той оглавява класацията за най-високи курорти в Европа.
Вал Торанс е тихо сгушен в сърцето на глетчер в известния алпийски регион Три долини. Общата дължина на пистите му е 600 км., а изградената лифтова система ги прави лесно достъпни.

Панорамната гледка, разкриваща се от връх Сим Карон (3 200 м.) е неповторима. От него могат да се видят над 1000 върха във френските, италианските и швейцарските Алпи. Този уникален изглед, който погледа е непосилен да обхване е едно от най-големите богатства на френския курорт.

Не само карането от декември до май е гарантирано, но и качеството на снега е невероятно. Голямата надморска височина подсигурява отлично снежно покритие през целия зимен сезон. Когато е необходимо се използва и изкуствен сняг, за чиято направа се грижат 352 машини.

Вал Торанс e свързан с писти както помежду си, така и с цялата мрежа от ски писти на „Трите долини".

Лифтовете на Вал Торанс разполагат с капацитет да транспортират 53 000 души на час и са сред най-добрите в света.
Във френският диамант туристите могат да се възползват от високоскоростни кабинкови лифтове както и с по-големи от обичайното кабинки. Добрата лифтова система има за цел да предотврати струпването на чакащи и огромните опашки, които обикновено се получават през голяма част от сезона.

Любителите на ски спорта могат да избират между доста голям брой писти, макар че условията на повечето от тях са подходящи най-вече за напреднали и експерти. За повечето от тях Вал Торанс може да бъде една уникална находка, тъй като разнообразието от писти за експерти често на други места е рядкост. Едно от най-големите предимства на курорта е, че началото на пистите е направо „от прага”. Те са изключително близо до хотелите, шалетата и апартаментите.

Не са пренебрегнати и сноубордистите. За тях също има създадени невероятни условия, а те самите могат да избират между многобройни опции. Вал Торанс разполага с със сноуборд паркове за начинаещи, напреднали и експерти.

За посетителите, които все още не са добри върху ските ще се погрижат ски училищата, предлагащи всички видове услуги и обучения.

Туристите, решили да прекарат почивката си в този красив курорт могат да се насладят и на други изживявания освен ски спускания. Разнообразието на зимните спортове във Вал Торанс е впечатляващо. Съществуват възможности за ски бягане, разходки по повърхността на глетчера, преходи със снегоходки, СПА и уелнес. В курорта е създадена най-дългата писта за шейни във Франция (6 км).

Разнообразни барове и ресторанти се грижат за приятното отпускане на гостите на курорта след дългия ден на пистата. Функционира също и спортен център с басейн. Част от кафенетата и клубовете разполагат с жива музика, което прави нощният живот във Вал Торанс подходящ за всякакви вкусове и предпочитания.

Думата „скука”не съществува във Вал Торанс. В селището кипи истински живот. Предложенията за развлечения са многобройни: моторни шейни, пейнтбол, спортен център, шопинг, концерти, дискотеки, барове, ресторанти.