Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Ле Троа Вале
  6. Ле Менюие

Ле Менюие, Ле Троа Вале

Ле Менюие

Ле Менюие е модерен и популярен ски курорт разположен в долината Белвил, в известната ски зона „Трите долини”, която включва такива престижни френски курорти като Kуршвел, Мерибел и Вал Торанс. Поради изобилието на слънце това очарователно алпийско селце често е наричано „Усмивката на Алпите”.

Ле Менюие се намира на надморска височина от 1850 метра, а чрез мрежа от лифтове е свързан със ски курортите Вал Торанс, Мерибел, Ла Таниа и Kуршвел.
Зимният курорт е разделен на три части: Централна – Ле Крюзет, където може да се насладите на най-различни забавления или да се отдадете на шопинг. И другите две части - Ле Брюиер и Реберти, които са сравнително нови и в тях са разположени голяма част от модерните жилищни сгради, магазини, ресторанти и барове.

В слънчевия курорт туристите могат да избират от най-различни варианти за настаняване - хотели, построени в алпийски стил, традиционни хижи и вили. Ле Менюие разполага и със спортен комплекс и ски училище, ледена пързалка, два плувни басейни с температура на водата 29°C, много ресторанти, барове и магазини. Всеки, който желае да кара ски, но няма свои собствени може да си вземе под наем или да си закупи от спортните магазини, има също множество магазини за сувенири, няколко нощни клуба и дискотеки, детски клубове.

Курортът предлага всички удобства за скиорите: хотелите и хижите се намират в непосредствена близост до пистите и лифтовете на южния склон. Това е една чудесна възможност ските да бъдат обути още от вратата и да започне спускането. Мрежата от лифтове прави придвижването до различните писти и дори до различните курорти изключително лесно.
Специално внимание се отделя и на децата, за тяхното забавление се подготвят специални програми за Коледа и различните празници, има също работещи училища, детски градини и т.н.

Изборът на Ле Менюие за почивка автоматично гарантира едно прекрасно слънчево време и перфектен за ски и сноуборд сняг. Не са забравени и туристите, отдаващи се на други зимни забавления. В селището могат да се карат освен ски и моторни шейни, парапланери, може да се участва в различни спортни и развлекателни събития.

За естетите, решили да уплътнят времето си с култура в китният курортен град може да се разгледа Художествена галерия, в която са намерили място красиви миниатюри и големи платна, изобразяващи уникалната природа около курорта.

Отново в района на Ле Менюие, на 1400 м. надморска височина, е разположено китно село, в което могат да се видят много стари дървени и каменни къщи, а в центъра му се издига църквата „Нотр Дам”, построена в стил „барок”, датираща от век XVI.

Ски сезонът в слънчевият курорт започва в средата на декември и продължава до края на април.

Ски пистите са адаптирани за всички нива на подготовка на скиорите – от начинаещи до експерти, така че всеки е в състояние да намери оптимални условия пригодени към неговото каране.
За професионалистите са склоновете с черно и червено. Най-трудният маршрут е пистата Лео Лакроа дълга 2.4 км. и висока 720 м.

За скиорите на средно ниво има много писти със сини и червени линии. Условията за каране по тях са най-добри през януари и февруари.

Начинаещите скиори могат да ползват пистите със синьо. Те са известни под името „Булевард” и са разположени предимно в по-ниските части на останалите писти.

В снежният „парк” има достатъчно обособени места и за сноубордисти, а също така и пътеки за скокове, вертикални спускания и др.