Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Ле Троа Вале
  6. Сен Мартен де Белвил

Сен Мартен де Белвил, Ле Троа Вале

Сен Мартен де Белвил

В сърцето на най-голямата ски зона в света Ле Троа Вале, с 600 км. писти и 174 ски лифта, между курорти като Kуршвел, Мерибел, Вал Торанс, Ле Менюиер, Орел е разположен френският ски курорт Сен Мартен де Белвил. С годините той утвърждава все повече имиджа си на курортно градче, без да губи първоначалната си идентичност.

Безспорно курорта е посветен на любителите на спокойствието, но същевременно не е лишено от високотехнологични съоръжения, инфраструктура, магазини и заведения достатъчни, за да се нарече наистина модерен курорт.

Местата, на които гостите на града могат да отседнат са доста разнообразни – от магичните хотели, до уютните хижи и малки вили.

От малките постройки, преминали в мащабни реставрирани здания, днес селището и неговите прилежащи местности могат да приютят 2600 туристи. Пистите и оборудването за тях също търпят значително развитие.

Осем местен кабинков лифт свързва Сен Мартен де Белвил с останалата част от Ле Троа Вале и благодарение на него скиорите могат за няколко минути да преминат в съвсем различна част на най-голямата свързана ски зона в света. Така и най-взискателните ски любители могат да се спускат по писта отговаряща на нуждите и желанието им. За безупречната снежна покривка се грижат 410 машини за сняг. На разположение на гостите на ски курорта има 77 писти, от които 6 са с черен цвят, 24 с червен, 35 със син и 12 със зелен,а 16 от пистите са запазени за по-специфична употреба.

На разположение на начинаещите в този спорт има инструктори обучаващи желаещи от най-различни възрасти с най-различна степен на подготовка.

За почиващите, които не желаят да карат ски или са решили да уплътнят изцяло времето си се предлагат и други забавления – разходки и излети, разходки със снегоходки, ски-бягане.

На 8 км. от курорта е изграден грандиозен спортен център, разпростиращ се на площ 4500кв. м. Той разполага със зала за мулти-активност, плувен басейн, джакузи, сауна, парна баня, скуош игрища, зали за танци и гимнастика .

Интересна културна забележителност, която може да се посети с екскурзовод е местната църква „Нотр Дам”.
Атрактивен местен обичай, който може да се види през февруари е обиколката на Сен Мартен де Белвил със запалени факли – „красотата на площада”. Обиколката завършва с дегустация на продукти местно производство.

В центъра на селището, в старинна сграда се помещава местният музей. В него може да се проследи историята и развитието на високопланинската долина Савой.

Провеждането на различни състезания е част от забавленията, които Сен Мартен де Белвил организира за своите гости. Турнира за най-добра снежна скулптура е едно от тях. За победителите, разбира се има награди.

В курортното селище може да се купи всичко - храна, сувенири, бижута, дрехи, вестници, тютюневи изделия, характерни местни продукти, спортни стоки, освен всичко това в градчето има и множество занаятчии.

След дългите дни, отдадени на спорт, шопинг и забавления туристите могат да разпуснат в разнообразните вечерни заведения. В Сен Мартен де Белвил се предлагат вечерни забавления за всеки вкус – по изтънчените гости могат да се насладят на някой концерт или да посетят пиано бара, в градчето работят доста голям брой барове и ресторанти, някои от които планински и 10 разположени на самата ски-зона Les Menuires.