Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Брид ле Бен

Брид ле Бен, Франция - Туристически Атракции

Брид ле Бен

Красивият френски курорт Брид-ле-Бен е проектиран специално за Зимните Олимпийски игри през 1992 година. Местоположението на ски комплекса също не е избрано случайно. От него, благодарение на уникалната лифтова система на „Трите долини” съвсем лесно се достига до ски курорти като Мерибел и Куршвел. По този начин Брид-ле-Бен е една чудесна комбинация от ниски цени за туристическите услуги с възможност за ски в най-голямата свързана ски зона в света „Три долини”.

Днешният известен курорт в миналото се оформя благодарение на минералните извори в областта. Техните лечебни свойства били открити още през XVI век, а от 1816 година започва да се изгражда вече като курорт. Селището е възстановено и модернизирано по време на подготовката за Зимните Олимпийски игри през 1992 година.

Брид-ле-Бен бързо става известен като място за почивка и лечение в планината, сред чист въздух, прекрасни гледки и модерни ски съоръжения. На разположение на почиващите има изграден голям фитнес център с термални бани, басейн с минерална вода, в него се предлагат лечебни кални процедури, всички видове масажи и много други. Курортът предлага специални процедури за отслабване, лечение на заболявания, свързани с обмяната на веществата (диабет, хипертония и т.н.) и др.