Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Франция
  4. Атракции
  5. Шамрус

Шамрус, Франция - Туристически Атракции

Шамрус

Френският ски курорт Шамрус разполага със 77 км. склонове за ски спускане, с 35 отделни писти, обслужвани от 26 ски лифта.

Ски курортът се намира на над 1500 м. надморска височина, благодарение на което условията за каране на ски или на сноуборд са почти винаги отлични. Снежната покривка се запазва в добро състояние продължително време.

При недостиг на естествен сняг в курорта, за да се поддържат трасетата, функционират по 36 машини за изкуствен сняг на всеки 5 км. ски писти.

Системата от 26 ски лифта на Шамрус е с капацитет да придвижи 27148 скиори / сноубордисти на час.

В близост до френският курорт има пет летища, до които се достига с автомобил в рамките на два часа път. Благодарение на това достъпът да Шамрус е напълно осъществим дори и само за един ски уикенд.

Курортът е разделен на две части, така че да бъде подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали. В първата му част са разположени множество трасета със сини и зелени обозначения. Пистите за начинаещи могат да бъдат достигнати посредством седалкови лифтове, надморската височина, на която се намират е 1750м.

Във втората част на курорта скиорите могат да избират между 7 писти с черни и още толкова с червени обозначения.
По стръмните участъци от трасето се намират на 1650м. надморска височина, а в най-долната им част има обособено място и за любителите на екстремното каране между борчетата.

Местните ски училища предлагат обучение за всички нива на напредналост на скиорите, като приемат ученици от три годишна възраст. Също така в Шамрус може да се наеме екипировка за ски или сноуборд, за тези които нямат своя собствена или просто не са я взели.

Курорта често е посещаван от пенсионери. За голяма част от тях това е любима дестинация от години.

Във френския курорт има добър избор и от среднощни забавления. На разположение на гостите на селището работят около 25 бара и ресторанти.

Избирайки Шамрус за изкарване на своята почивка или ски ваканция, туристите могат да се насладят, както на луксозен пакет от услуги, така и на не толкова скъп, но предлагащ отлични условия, за всичко необходимо в една ски ваканция.