Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Агия Пелагия

Агия Пелагия, Йонийски острови

Агия Пелагия

Селището Агия Пелагия е разположено на остров Китира, Гърция. То започва своето развитие през 1980 г., и в продължение на няколко години е играе ролята на основно пристанище на Йонийския остров. Днес това китно селце има за основна своя цел да развива туризма, предлагайки на гостите си много добри хотели, ресторанти и магазини.

Обособило се по протежението на морския бряг и в близост до много плажове, Агия Пелагия е едно изключително добро решение за чудесно изкарване на лятна почивка. То е прекрасна и удобна отправна точка към няколко основни плажа: Лоренцо, Лагада, Фири Амос (Агия Пелагия), а също и към пещерата на „Света София” с площ повече от 120 квадратни метра, пълни със сталактити и сталагмити, както и пещерата на Венера в малката клисура на Галани.

Пристигайки в селището от Потамос, точно преди да се влезне в него, има източник на питейна вода. Легендата разказва, че тези, които пият от извора, ще се оженят в Китира. Друга интересна дестинация е Каменната мелница в центъра на Агия Пелагия.

Агия Пелагия е най-големият туристически център на острова, където цените са сравнително ниски, но в него все по-често започват да се изграждат големи сгради, които се отразяват неблагоприятно на чара на красивото селище. Има някои добри ресторанти и таверни по крайбрежието, а плажът е очарователен.

Плажна ивица е покрита с фин сив пясък, а водата е кристално чиста. През лятото на това място се провеждат различни спортни игри и турнири като плажен волейбол например.

Мястото е добър избор за една истинска почивка. След уморителен ден на плажа сред глъчка, слънце и спокойни сини вълни, можете да се насладите на вкусна храна и чаша добро питие, докато се любувате на последните слънчеви лъчи над морето, а след това спокойно да се отпуснете в леглото на хотела, който е съвсем наблизо.