Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Плаж Чалкос

Плаж Чалкос, Йонийски острови

Плаж Чалкос

Ако току-що сте напуснали Каломос, можете да поемете към няколко дестинации за плуване наблизо. Плажът Чалкос, разположен на югоизточния бряг на остров Китира, Гърция е една от най-подходящите.

Този малък плаж е добил слава на едно от най-подходящите и красиви места за плуване и почивка на острова. Чалкос е покрит със ситни камъчета, а водите на Критско море, които се разливат по брега са приказно сини и чисти. Плажът е заобиколен от внушителни скали, бавно спускащи се към него, върху които на места се виждат прекрасни зелени картини от растителността, която ги покрива.

Тази част от бреговете на Китира може да бъде доста ветровита на моменти, но когато слънцето изгаря със своето докосване, тези ветрове са доста приятни.

Чалкос е с дължина около 200 метра и ширина около 20 метра. Плажът разполага с доста удобства за посетителите, като сред тях са шезлонгите и чадърите, които могат да се наемат, а също така и множеството места за паркиране до самия бряг.
Гръцкият плаж е сравнително пренаселен през летния сезон, затова е подходящ за хора, които предпочитат тълпите, веселието, шумните и големи компании.