Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Диакофти

Диакофти, Йонийски острови

Диакофти

До началото на 1990 година в днешното курортно градче Диакофти, разположено на остров Китира, Гърция, има не повече от пет или шест къщи.
При управлението на британците над острова се заражда идеята за изграждане на пристанище и създаване на един малък град.
До 1995 г. градчето не търпи особено развитие, но когато основното пристанище на острова започнали да действат това се променя.
Развитието на Диакофти продължава и до днес и с всеки изминал ден все повече туристи го предпочитат.

Курортното градче е едно от най-оживените места, предлагащо на своите гости красиви плажове, уютни кафенета, ресторанти с прекрасна храна, разнообразни магазини и няколко помещения за настаняване.

На това място деня минава неусетно, с къпане в плитките морски води, много подходящи за семейства с деца, отдаване на различни забавления върху фин бял пясък на плажа, докато слънцето започне да пече все по-непоносимо, при което спасението идва в някое от кафенетата и таверните в района, готови да угодят на своите скъпи гости и да им предложат още прекрасни мигове.

Отсядайки в Диакофти няма как да не опитате от така известната им прясно заловена риба или някои от морските дарове, предлагащи се от местните рибари.

Можете да продължите прекрасния си ден с посещение на археологически обекти, като например голямата подземна пещера, известна като мястото, където Венера някога е се е отдавала на молитви.

В селището има най-разнообразни места за настаняване - хотели и стаи под наем, вили. Намирането на място за престой е доста лесно. А много от по-богатите посетители на градчето дори си закупуват вили или земя на това място, защото остават силно очаровани от него.

Екзотиката на това място би очаровала всеки. За нея допринасят най-вече синьозелените морски води, подплатени от ситния бял пясък и няколкото дръвчета, допълващи картината. Изумителни гледки, унасящи всеки в една безбрежна красота, която е като магия и изглежда нереална, а всъщност е на една ръка разстояние.