Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Капсали

Капсали, Йонийски острови

Капсали

Първото пристанище на остров Китира, Гърция е Капсали, то представлява залив, разделен на две и е един от най-красивите плажове на острова.

Своята известност малкото градче дължи на замъка Хора и на изумителната гледка към него, както и на прекрасния плаж. От едната страна плажът е покрит със ситни камъчета, а от другата с мек бял пясък, по този начин всеки би могъл да избере подходящата за него настилка на бреговата ивица. Целият плаж е организиран с шезлонги чадъри, за удобство на посетителите. Има различни водни спортове, в които можете да се впуснете, можете да си наемете водно колело или лодка, за да се разходите из тюркоазените води.

В продължение на много години, града е център на нощния живот на Китира. Изобилието от кафенета, барове, ресторанти и магазини може да задоволи всяка прищявка и да предизвика усмивка върху лицето на всеки турист. А крайбрежната алея е изключително подходяща за нощни разходки под обсипаното със звезди небе. Гледката към прекрасното море и музиката носеща се от съседните заведения са една прекрасна притурка към незабравимата разходка.

Местата за настаняване – хотели, вили и апартаменти в този туристически град са много.

Днес Капсали се използва като яхтено пристанище. Почивката ви може да се обогати значително с една обиколка с яхта из забележителните морски дълбини на курорта. Предлагат се разбира се и по-далечни дестинации за посещение.

Забавленията не свършват до тук. Всеки, който иска почивка наситена с повече емоция и адреналин може да си подари един велопреход, да си наеме лодка през нощта, да се гмурка до морските пещери и с това не приключват всички възможности.
Не пропускайте да се полюбувате на пейзажа, посещавайки някоя крайбрежна таверна или кафене с чаша добро питие в ръката.