Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Плаж Фири Амос (Каламос)

Плаж Фири Амос (Каламос), Йонийски острови

Плаж Фири Амос (Каламос)

На остров Китира, който е част от Йонийските острови в Гърция има два плажа с името Фири Амос. Първия, който е и сравнително по-известен е в югоизточната част на острова, близо до селището Каламос.

Той представлява дълга плажна ивица с червен ситен пясък и камъчета на места, която ярко контрастира на синята искряща вода.
В миналото Фири Амос става носител на наградата „Златна звезда”, заради своята неповторима природна красота и чистота на кристалната си вода.

Пътят до плажа не е особено лек и по него трябва да се преминава изключително внимателно. Не са много и местата за паркиране, но със сигурност си струва посещението на това прекрасно място и плажа определено ще възнагради всеки дръзнал да го посети.

Фири Амос разполага с шезлонги и чадъри, което е доста важно допълнение, както и всяка друга следа от „цивилизация”, която спомага за удобството на посетителите.

Един невероятно красив плаж, разкриващ пред туристите забележителни гледки. Една величествена картина на стръмните скали, които го заобикалят, малка пещера от едната му страна и безброй уникални мигове, които може да ви предложи.