Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Авлемонас

Авлемонас, Йонийски острови

Авлемонас

Малкото китно селище Авлемонас се намира в източната част на остров Китира, Гърция. В крайбрежното селище, разположено едва на 26 километра от столицата на Китира Хора, широко разпространен е риболова.

В Авлемонас могат да се видят множество миниатюрни заливи, които са част от един поразителен природен фон.
Очарователната атмосфера, витаеща навсякъде е като чакан подарък за посетителите на това крайбрежно селище. Те могат да се потопят в нея, оставяйки се на прекрасните гледки да ги завладеят.
Не бива да се забравя и чара на стария свят, оставил диря на много места по територията на Авлемонас. Една от тези ярки следи е историческата постройка наречена Кастело. Тя представлява малък замък, запазен през вековете, който е създаден в периода на венецианско присъствие на острова.

Замъкът е построен на входа на пристанището и е бил предназначен за наблюдателна кула в началото на XVI век. В наши дни той е превърнат в туристическа атракция и е изключително подходящ за дълги лунни разходки, предавайки на посетителите си романтизма на една отминала епоха.
Друга също интересна туристическа забележителност е историческата постройка със стар слънчев часовник.

Плажът на Авлемонас е идеален за плуване, както и пристанищата около селището. Морето на това място е пенливо и ясно с много красив цвят. Местата за плуване са предназначени както за малки, така и за големи посетители. Докато малчуганите се радват на водата, възрастните могат спокойно да хапват и пийват наоколо, наблюдавайки ги.
Дори в центъра на Авлемонас има чудесно малко заливче, заобиколен от палмови дървета. Осветено за пълен ефект през нощта и обслужвано от две кафенета и една от двете рибни таверни, заливчето може да се превърне в любимата ви местенце за отдих.
В градчето има много места за настаняване, особено по време на пика в летния сезон, когато туристи пристигат в ежечасно.

На пристанището ще намерите още една таверна, в която храната е изумителна, а ако желаете просто да пийнете можете да намерите място в бара, разположен съвсем близо до нея.

Авлемонас е вероятно най-романтичното селище на територията на Китира. Отдалечеността му от другите по-известни туристически дестинации е чудесна предпоставка за почивка, наситена с тишина и спокойствие. Неговите малки бели къщи със сини капаци, изградени в типично цикладски стил, са сякаш късче от миналото пренесено в нашето съвремие.

Авлемонас, разполага с малък пазар, задоволяващ повечето потребности на жителите му. Има и магазин за сувенири в една от малките улички на селището.