Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Платиа Амос

Платиа Амос, Йонийски острови

Платиа Амос

Платиа Амос е малък риболовен рай, разположен на брега на Егейско море. Представлява малко селище, което сякаш е скрило в себе си цялата тишина и спокойствие на остров Китира, Гърция. На това място шумът от тълпите и претъпканите улици са непознати.

Един наистина прекрасен живописен плаж се простира от едната страна на залива до другата, а селището все едно е основано около тази ивица бряг и следва напълно нейните извивки. Белите къщички, накацали около залива са като естествен завършек на неповторимата красота.
Плуването в кристалните води носи истинска наслада, а в допълнение към това е и великолепната гледка към Пелопонеското крайбрежие и към величествените планини. Комбинацията от камъчета и пясък на плажната ивица и живописното село около нея ще ви накара да се отпуснете.

В Платиа Амос има 4 ресторанта, единият от които изключително популярен със своите рибни специалитети, а уникалната гледка към морето, която се разкрива от него, няма как да не ви направи впечатление. В ресторанта през целия сезон се разнася музика на живо, правейки атмосферата още по-задушевна и приятна.

На разположение на гостите на селището има малък кафе-бар, в който могат да пийнат по нещо разхладително след уморителен ден на плажа или след дълга разходка в околностите на града. От малкият мини маркет, могат да се закупят по-важни и необходими продукти и вещи, но за нещо по-специално трябва да се отиде до магазин в Агия Пелагия или Потамос.

Благодарение на разположението си в края на дефилето, Платиа Амос е много популярен сред тези, които се интересуват от разходки и проучване. Път през дефилето отвежда до изворите на Амир Али. А също така и до забравено село със същото име, практически изоставен от 1950 г. насам.