Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Китира
  7. Плаж Ликодимо

Плаж Ликодимо, Йонийски острови

Плаж Ликодимо

Слънчевият гръцки плаж Ликодимо е едно от закътаните местенца на остров Китира. Той не се радва на особено голяма посещаемост, тъй като се намира в северната част на островната територия.

Този прекрасен малък плаж е заобиколен от величествени скали, чийто червеникав цвят ярко контрастира на зелената растителност, която ги покрива на места. В добавка на тази дивна красота е прекрасното синьо море, миещо червеникавите брегове. Ако обичате спокойствието и се опитвате да избягате от пренаселените и шумни плажове, това е вашето място.

Над Ликодимо има заведение, предлагащо леки закуски и освежаващи напитки.
Плажната настилка съчетава пясък и камъчета, а морското дъно може да бъде доста неудобно за стъпване понякога, но неговата красота компенсира този неприятен факт. Малка пещера, разположена в средата на плажа осигурява сянка от слънцето.
Друго голямо предимство на местоположението на плажа в северната част на остров Китира са неповторимите слънчеви залези, които могат да се наблюдават от него.

Пътят, по който се достига до Ликодимо трябва да се преминава с повишено внимание и предпазливост, тъй като на някои места е доста тесен и с опасни завои.