Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Сидари

Сидари, Йонийски острови

Сидари

Сидари е най-известния туристически курорт на северното крайбрежие на остров Корфу, Гърция и едно от местата, които всеки посетител на острова трябва да види. Разстоянието от град Корфу до курорта е около 40 км., а времето което е необходимо, за да се отиде там е около 45 минути.
В миналото Сидари е бил малко рибарско селище, което в началото на 80-те години се превръща в популярна туристическа дестинация. От тогава с всяка изминала година града се разраства все повече и повече. Днес той е голям търговски курорт, който може да предложи настаняване на 14000 души.
Сидари е изключително подходящ за тези, които търсят популярно и оживено място с изобилие от клубове, музикални барове и кръчми, тъй като предлага страхотен нощен живот.

Разнообразието от развлечения на това място е огромно, туристите могат да видят хипнотизатори, магьосници, нощи посветени на Елвис Пресли, викторини, бинго, караоке, филми на големи екрани и дори футбол. А за тези, които искат просто тихо местенце, на което да похапнат хубава храна и да пийнат една добра напитка, могат да бъдат сигурни, че ще открият подходящо място и за тази цел. В курортното градче има също и множество кафенета, заведения за бързо хранене, ресторанти и местни механи, предлагащи гръцка, британска, мексиканска, индийска, италианска и интернационална кухня, както и много туристически магазини, отворени до малките часове късно през нощта.

Сидари разполага с много добри места за отпускане под горещите слънчеви лъчи, доказателство за това е наградения със Син Флаг главен плаж на курорта. Има няколко малки залива с плажове около областта на Сидари и Пероуладес. Пейзажи от леко ерозирали скали, кристална вода и обилна растителност предлагат малките плувни пространства за големи тълпи. Най-добрата част на плажа на Сидари е разнообразието от водни спортове и дейности, които са на разположение на всички посетители. Водни ски, моторници, теглещи надуваеми приспособления, парапланеризъм, парасейлинг, наем на лодка или скоростна лодка, водни колела под наем, както и подводно гмуркане се предлагат на три от плажовете на разумни цени.

Някои от най-добрите места за плуване са плажовете Апотрипити, „Канала на любовта” (Canal D'Amour), както и Сънсет Бийч. Други плажове в Сидари има близо до пристанището на изток, а на запад са най-известните заливи на „Канала на любовта”. Тези плажове се славят със своята ненадмината красота. По тях има разположени множество скални образувания и особено поразителна природата, които формират огромен брой от малки заливчета и тесните канали.

Плажът известен като „Канал на любовта” или Canal D'Amour представлява пространство от поразително красиви подкопани скали от пясъчник, които образували няколко малки заливчета от пясък и чакъл, до тях се стига чрез пътеки и дори стълби. Според стара легенда всеки, който успява да преплува това място по дължина, скоро ще срещне партньора на неговите или нейните мечти. Тази точка се препоръчва за гмуркане, заради множеството пещери по канала. Въпреки, че територията си заслужава да се види, трябва да се внимава с малките деца, тъй като скалите представляват значителна опасност.

Туристите могат да посетят хубавите плажове в Рода и Ахарави (Северен Корфу), както и тези, разположени на запад от Сидари, тъй като и двете дестинации са наблизо. Също така от Сидари може да се отиде до традиционните селища Пероуладес и Авлиотес. Двете са от най-големите в района и до прекрасните плажове на Агиос Стефанос, Арилас и Агиос Георгиос Пагон. Друга екскурзия, на която човек може да тръгне от гръцкия курорт са островите Диапонтиа, Матраки, Отони и Ерикуса, които са на около 11 км. от континента.

Като цяло, Сидари е фантастично и безопасно място за почивка, независимо дали става въпрос за сам човек или семейство, в него може да се намери по нещо за всеки. В Сидари туристът може да отседне без да се притеснява, че развлеченията няма да изпълнят всяко негово желание, така че той никога няма да се отегчи или умори от мястото, тъй като винаги се случва нещо ново и различно. А ако не търси приключения и развлечения може просто да се отпусне на някой плаж, събирайки тен и да се наслаждава на забележителните гледки, сътворени от богата растителност, величествените скали и прекрасните сини води на Йонийско море.