Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Касиопи

Касиопи, Йонийски острови

Касиопи

Касиопи е оживен курорт в североизточния край на остров Корфу, Гърция. В близкото минало, днешното курортно градче е представлявало очарователно малко рибарско селище с традиционно пристанище. Туризмът, разбира се, оказва значително влияния за неговото развитие, но все още из него могат да се видят местните рибари, които упражняват професията си в ранните часове на деня.

Касиопи и околностите му предлагат за всекиго по нещо. Пристанището и оживения център на града се компенсират от спокойствието на кратката разходка около прилежащия му нос. От ляво на пристанището към горния край на града се намира главния крайбрежен път. Касиопи е главното пристанище за пътувания около целия остров Корфу с лодка, както и за наемането на треньор за обучение в плаването.

Настаняването е предимно от апартаментен тип, като по-големите вили за настаняване са в покрайнините на района. Курортът е оживен денонощно. Сядането в някой от баровете на пристанището на самият бряг, предлага изумителна гледка на света наоколо. Той придобива съвсем нови измерения, сякаш някакъв чужд, по-красив свят е намерил място в сивото ежедневие.

Гръцкият курорт не е особено подходящ за туристи, решили да прекарат лятната си ваканция сред тишина и спокойствие, защото забавленията и оживената атмосфера царят навсякъде. Касиопи е сред любимите дестинации за младежи, семейства, млади двойки и групи приятели, които искат живота, но също и красотата на североизточната част на острова. Това прекрасно градче е скрило в себе си по малко от всичко.

Основният плаж е с преобладаваща настилка от ситни камъчета. По-малките плажове на носа са скалисти и каменисти. За сметка на това има изобилие от шезлонги и чадъри за наем на всички плажове в Касиопи.
На плажа в горната част на курорта, близо до главния път има душове и тоалетни, а тези около носа не разполагат с такива съоръжения, въпреки че има таверна, разположена съвсем близо, която има собствена тоалетна и при закупуването на едно питие, може да се използва.

Основната плажна ивица е изключително подходяща за деца, тя е гладка и се намира далеч от главния път, във водата обаче често се появява силно вълнение, благодарение на северния вятър, който духа в следобедните часове.
Всички плажове в Касиопи са лесно достъпни, но местата за паркиране изискват кратка разходка.

Главният плаж на Касиопи има награда Син Флаг, която се дава само на чисти и поддържани места. Плажът и скалите на носа са много чисти. Достатъчно красноречиво доказателство за този факт са морските таралежи, които са чести посетители на плитките води, оградени от скали.

Касиопи някога е бил типично гръцко рибарско пристанище и въпреки че все още има много рибарски лодки, това прекрасно селище процъфтява в областта на туризма. За тези семействата с деца обичащи дискотеките, старото пристанище бързо ще стане любимо местенце. Тази част от типичния гръцки курорт през деня, се превръща в модерен център за музика през нощта.
Ако се разходите около залива и погледнете на ляво към хълма ще видите останките от замъка Касиопи.

Руините са с изглед към пристанището и продължават около носа. Замъкът има римски основи, но видимите останки над земята са византийски. За съжаление този красив в миналото дом на височайши особи е бил разрушен през XIV век от венецианците.
Една разходка сред руините и най-добрите укрепления предлага отлична гледка на албанското крайбрежие. Разрушаването на това място би била истинска загуба, ето защо от скоро се полагат усилия за възстановяването му. До останките се достига, като се следва пътя, разположен вдясно от пътя към пристанището.
Организират се също така и пътувания, които тръгват от пристанището на Касиопи през деня до град Корфу и други области, които представляват интерес на острова.

Авлаки, с красивия си дълъг залив, бистрите води, няколко вили и само две таверни е на 20 минути пеша.
Има също така множество скалисти безлюдни заливи наблизо.

Някои от наистина тихите плажове може да намерите след разходка към пристанище Имеролия (в непосредствена близост до футболното игрище на Касиопи). То е около 1км., но вие ще намерите 2 или 3 невероятни плажа.

Главния североизточен крайбрежен път от град Корфу отвежда направо в Касиопи. Няма отклонения, които да ви объркат, докато не стигнете до главния град. Когато сте в близост до североизточната част на острова, ще забележите, че пътищата започват да стават все по тесни и с повече завои, карайте внимателно през тях и следете за камиони и автобуси, идващи в обратната посока. Огледала са сложени на най-лошите завои за да са в помощ на шофьорите.

Градът Касиопи е система от еднопосочни улици. Това звучи сложно, но не е така. Те образуват триъгълник, като не позволяват да се загубите.
В Касиопи има таверни в изобилие – по една за всяка вечер от почивката ви и още няколко. Те предлагат богат избор от ястия – мексикански, китайски, италиански към по-традиционни гръцки.

Многобройните барове, които оживяват в по-късните часове на нощта са едно прекрасно продължение на дългите дни под слънцето и изобилното похапване в някоя от таверните. В много от тези барове се пускат музикални клипове на широкоекранни платна и телевизори, а също така и филми. През нощта площада е мястото, на което тинейджърите се събират.

Всякакви центрове за водни спортове намират място в Касиопи. Има водолазно училище, както и всякакъв вид лодки под наем.

Курорта има много магазини, включително, пекарни и супермаркети, туристически магазини, продажба на кожени изделия, подаръци, сувенири, дрехи, бельо, керамика, бижута, както и английски вестници. За тези от вас, които не могат без Интернет има няколко Интернет кафета, където можете да се насладите на една бира, докато проверявате електронната си поща. Града разполага и с книжарница, в която могат да се използват копир и факс.

Точно в покрайнините на основната част от Касиопи, на главния път водещ от Касиопи до Рода има разположени апартаменти, предоставящи великолепен изглед към целия залив на Каламионас. Те са идеални за хора, които търсят добро настаняване и почивка, в близост до всички удобства на този красив курорт.

В гръцкото градче могат да се намерят масажисти, козметици и други специалист по красота, какъв по-добър начин да се подобри една почивка от лечение на тялото и отдаване на някои добре заслужени глезотии.

В туристическите магазини и центрове могат да се обменят пари или просто да се използват банкоматите, разположени в близост до разклона на пътя в центъра на града.
Касиопи има богат избор на обществени бар-басейни, като към много от тях има обособени басейни за деца. Те се използват свободно стига да сте си купили питие или две.

В центъра на града почти срещу училището се намира добре оборудвана площадка за деца, тя остава в дясно, ако се върви към пристанището.
За хора с увреждания няма съоръжения или тоалетни и т.н. за съжаление, както е
В Касиопи работи денонощна хирургия и се намира в началото на главната ивица, която води до пристанището.

Този гръцки курорт е доста шумен, предлагащ най-разнообразни развлечения, чудесни места за настаняване и множество удобства. Не му липсват и тихите спокойни местенца и плажове, на които човек да се усамоти, наслаждавайки се на красотата и очарованието на природата.