Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Кавос

Кавос, Йонийски острови

Кавос

Кавос е курортно градче на остров Корфу, Гърция, в общинската област и община Лефкими. Малко рибарско селище в миналото, днес града е един от оживените курорти на острова, силно посветен на туризма. Тази дестинация е популярна, както сред британските пакетни туристически обиколки така и сред младите почиващи от целия свят. Курорта е ваканционен рай за тези, които са в търсене на слънце, море, пясък и запомнящи се нощни партита.

Бреговата линия на Кавос е едно уникално съчетание от камъчета, мек пясък, спокойни плитко море със силно изразени приливи и отливи, а големият брой на обособените плажове правят избора доста богат. Независимо дали търсите оживен плаж, изобилстващ от ресторанти, плажни барове и водни спортове или тихо, уединено заливче, вие ще намерите идилия.

Основната част на Кавос е дълга ивица, която върви успоредно на бреговата линия.
Голяма част от ресторантите, баровете, магазините, хотелите и апартаментите се намират на нея.

Със своите крайбрежни заведения курорта набира все по-голяма популярност сред младите туристи, интересуващи се от общуването на релаксиращата плажна част от града и нощния живот, който предлага.

Известността на района с неговия нощен живот нараства непрестанно. Улиците в Кавос са опаковани с неонови светлини, силна музика и пъстри коктейли, изготвяни за оживената тълпа. Пълните барове остават отворени до сутринта, а популярни диджей се грижат танците да не стихват. През деня купонджиите се възстановяват на брега на морето в центъра на курорта, кротко лежейки на пясъка, гребейки в плитките води или занимавайки се с водни спортове.

Разположението на курорта в красива местност на Гърция допринася за разнообразния живот извън среднощните купони. В допълнение към водните спортни центрове, има картинг писти и богат избор на екскурзии.
Популярните екскурзии включват посещение на близкия аквапарк и разходки с лодка около брега или посещение на близките острови.
Туристите с вкус към културата, не бива да пропускат историческата столица на острова, град Корфу, в който има изобилие от интересни археологически забележителности. Обликът на Корфу остава непокътнат, което позволява на тези, които търсят известно спокойствие да го намерят на това място, дори в разгара на сезона.

Пазаруването в Кавос е ограничено до обичайните за туристите малки неща като сувенири. За по-голям избор, има редовни автобуси до град Корфу, който разполага с отличен набор от магазини.