Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Глифада

Глифада, Йонийски острови

Глифада

Глифада е малък курорт на западния бряг на остров Корфу, Гърция, разположен почти срещуположно на град Корфу. Именно това е вашето място, ако търсите зашеметяващ пясъчен плаж, заобиколен от дървета и скали от едната страна и кристални води от другата.

Глифада става изключително пренаселена през август, като основните й посетители са предимно италианци.
Плажната ивица на курорта е покрита от зашеметяващ мек и златист пясък. Има шезлонги с включена малка масичка за напитки (със сервитьор от близките таверни), душове, тоалетни, съблекални и център за оказване на първа помощ.

Мекият пясък, който не се намира близо до пътя, позволява лукса туристите да бъдат по-спокойни за децата си, които блажено си играят на него, въоръжени с кофичка и лопатка. На това място малките посетители могат да се забавляват с изграждане на пясъчни замъци, под зоркия поглед на своите родители, отпуснати под слънчевите лъчи. Вълните от време на време може да станат доста големи, което създава силно морско течение. Има работеща система от знамена, за състоянието на морските течения и спасители, патрулиращи в разгара на сезона. Въпреки всичко това обаче, децата трябва да се контролират по всяко време.

Допълнително удобство е паркинга, разположен в близост до плажа, който не е съвсем голям. През лятото има малка такса, а за май и октомври той е безплатен. От него до областите с шезлонги се стига по дървен борд за разходки.
Това е най-чистия плаж на остров Корфу.

На места във водата има живописни скали, които лесно могат да бъдат достигнати с плуване. Те са популярни сред гмуркачите и сред посетителите, търсещи силни усещания, които често скачат от тях. Няколко пътни билборда и реклами ги изтъкват. Най-високата точка, от която може да се скочи е на височина над 12 м.

От към водни спортове курорта предлага всички обичайни, включително и джет ски.
Разходката с лодка също е едно от изключителните преживявания, които не бива да се пропускат. За по-запалените спортисти се предлага плажен волейбол и тенис корт.

Миртиотиса е малък залив на север, където има малък манастир и спокоен плаж, който се смята за официалният нудистки плаж на Корфу.

Не са много възможностите за пазаруване в Глифада. Няколко сувенирни магазина са разположени в непосредствена близост до плажа. Има два малки супермаркета, които също са точно на плажната ивица.

Възможностите за настаняване са хотели, вили или апартаменти в близост до морето, някои от които предлагат уникални изгледи.

Пари могат да се обменят дори в един от хотелите.
Курорта разполага с обществен плувен басейн в един от плажните барове.


Глифада е добре обозначена на главния път между град Корфу и Палеокастрица. Този път минава през долината на Ропер, която има контрастиращи пейзажи с останалата част на Корфу - едва ли ще видите маслиново дърво.

За да се достигне до курорта с кола по североизточното крайбрежие на Корфу, трябва да се шофира срещу Гувия на картата, след това се тръгва за малкото селце Темплони, а пътните знаци отвеждат директно в Глифада.