Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Рода

Рода, Йонийски острови

Рода

Разположен на северния бряг на остров Корфу, Гърция, Рода е курорт подходящ за цялото семейство. Той прилича на традиционно гръцко село, но с всички удобства на голям ваканционен комплекс. В Рода всеки може да намери по нещо за себе си и спокойно да се отпуснете и да си почине.

Предлагайки богат избор от барове и ресторанти, разнообразие от магазини и таверни, разходка с лодка, водни спортове и конна езда, Рода се грижи за всеки вкус.

В миналото градът е наподобявал старо рибарско селище, което днес се е превърнало в малък семеен плажен курорт, който се радва на голям чуждестранен интерес особено сред британските туроператори. Рода разполага с красив залив, покрит с пясък. Макар,че древният град се е развил, в него все още се вижда как местните продължават обичайния си живот, с който са свикнали. Тяхното гостоприемство впечатлява всеки турист, а тишината и спокойствието създават прекрасна предпоставка за една незабравима истинска почивка.

Пясъчният плаж на Рода, е благоустроен с шезлонги и чадъри. Той е сравнително равен и доста подходящ за деца. Пътят над плажа обаче е тесен и въпреки, че трафикът не е голям, добре е посетителите с малки деца да ги държат под око. Околните скали ще очароват и възхитят възрастните. Има изобилие от паркинги в горната част на бреговата ивица. Съвсем близо до плажа на Рода има автобусна спирка.
Няма таралежи, а морските водорасли и боклуците се почистват ежедневно.

От Рода са възможни няколко близки дестинации, с които туристите могат да запълнят времето си. В Ахарави има огромен воден парк, който е съвсем близо до гръцкото курортно градче. Възможно е също така да се посетят двата острова в близост до Сидари - Аракоса и Матраки.
Разходката до Сидари също е едно добро решение за разнообразяване на престоя. Ахарави и Сидари са твърде далеч, за да бъдат посетени пеша, но до тях е осигурен редовен превоз. Любителите на историческите забележителности могат да посетят руините на древен гръцки храм, който се намира в близост до плажа.

След края на Рода започва плажа Агнос. Това е малък плаж, на който спокойствието и прекрасните гледки са в изобилие. Посещението на този красив плаж ще ви донесе прекрасни мигове наситени с тишина и безвремие.
За туристите, които се предвижват с автомобили важно условие е внимателното следене на големите знаци, които ориентират и напътстват чудесно през безбройните кръстовища. Пътната система на това място е малко странна - тя е еднопосочна с триъгълна форма.

След един изпълнен със слънце и море ден, бихте могли да се насладите на настъпването на нощта в някоя от многобройните таверни, в чудесните ресторанти или да пийнете питие в някой добър бар. На това място, организирането на барбекю пътуване до един от близките острови, вече е като традиция.
Множеството барове дават избор на всеки да посети бар, според настроението си. Някои от тях са в близост до плажа, където посетителите се отдават на веселби и наблюдават неповторимите морски пейзажи, а други, разположени в старата част на селището предлагат едно кратко потапяне в миналото.
Рода не е курорт за водни спортове, но има възможност за активен ден. Най-близкият курорт, предлагащ разнообразие от спортни занимания е Сидари.

В Рода се предлагат малко атракции, но за сметка на това те са достатъчно интересни. За разходка по повърхността на морето може да се наеме моторница с мощност от 15 до 25 конски сили. В повечето случаи те се отдават под наем на час и цената включва и бензина. Предлага се и наемане на обикновени лодки, за една по-спокойна и тиха обиколка.
Почитателите на високия адреналин и на животните могат да посетят картинг писта или да пояздят чистокръвни коне.

За свободното време градчето разполага с множество магазини, в които се предлагат характерни за курорта сувенири, интересни подаръци и изящни бижута. В Рода не липсват и супермаркети.
На много места в града се обменят пари, а и не липсват банкомати.
Селището разполага и с обществени басейни, в които входа е свободен, но от туристите се очаква да купят питие или закуска.

За своите скромни размери Рода е един доста добре развит курортен град, в който можете да намерите чудесни пясъчни плажове, обградени с живописни скали и тюркоазена вода, много забавления по местните заведения, възможност за обогатяване на престоя с разходки и спорт, а също така невероятни местенца за усамотяване и почивка.