Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Перуладес – Сънсет Бийч

Перуладес – Сънсет Бийч, Йонийски острови

Перуладес – Сънсет Бийч

Перуладес не е типичен гръцки курорт, а по-скоро наподобява на антично селище, но въпреки това със значителен брой свободни места за настаняване. Селището е известно сред туристите със своя красив плаж Сънсет Бийч (Плаж Логас). То разполага с множество малки гръцки къщи, а пътят към плажа разкрива едни от най-красивите панорамни гледки на остров Корфу.

Перуладес е далеч от шумните курорти, които са в най-северната част на острова, с много възможности за фантастични разходки в района.

В градчето има няколко типични таверни, които могат да заредят своите посетители с безброй приятни емоции, предизвикани от вкусната храна и веселието, което се носи от тях. Не му липсват и нощните заведения, като може би сред най-атрактивните е коктейл бара в горната част на Сънсет Бийч. За по-изтънчените вкусове е подходящ някои от ресторантите, а ако искате да се разнообразите можете да посетите някои от близките градове.

Плажът, предлагащ зашеметяващи гледки, за някои туристи може да бъде малко разочароващ. Причината за това е, че той е прекалено тесен и когато наблизо преминава ферибот или круизен кораб водата залива изцяло бреговата ивица.

Към слабостите на Перуладес можем да добавим и липсата на водни съоръжения, например лодки под наем. Няма да откриете също и шезлонги или други подобни удобства, това обаче, което си заслужава да се посети е таверната на върха на скалите.

Колкото до пазаруването в селището, то разполага с два мини маркета, за сметка на това, до момента няма изградени супермаркети, освен един, който е съвсем малък. Не разполага все още и с банкомат или обществени плувни басейни.
За удобство на посетителите близо до таверната, на върха на плажа има обособен паркинг. Мястото не е безопасно за деца. Трябва да се държат под строг контрол, поради липсата на бариери към скалите.

Въпреки всичко плажът е много чист, макар че водата изглежда малко по-мътна.

Тези които са отседнали в северната част на острова, независимо къде, по-добре да не пропускат да видят красивият залез над Сънсет Бийч. Зашеметяващата гледка и подходящата музика от бара превръщат това преживяване в нещо неописуемо и неповторимо. А всички, които желаят да разгледат Корфу, нека не пропускат да се разходят из селището.

Сидари е най-близкият туристически курорт до Перуладес – на изток, а на юг е разположен Свети Стефанос.