Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Палеокастрица

Палеокастрица, Йонийски острови

Палеокастрица

Курорта Палеокастрица е разположен около три основни залива. Той е известен с това, че е едно от най-ценните красиви места на остров Корфу, Гърция. Курорта е посещаван постоянно от еднодневни екскурзианти през целия сезон. Може да се повозите на някоя от отплаващите луксозни яхти, за да се възхитите на фона от красиви зелени хълмове и кристално синя вода.

Палеокастрица е доста голям курорт, в който не липсват разнообразни места за настаняване и множество удобства в тях. Ако отидете само за един ден, за да разгледате, ще прекарате един незабравим ден в него.

В района на курортния град има няколко различни плажа и заливи, които очакват своите посетители, като например основните Санди и Урчин. Двата основни плажа са покрити с пясък и малки камъни, те разполагат с удобства като душове и тоалетни, а също и с шезлонги под наем. В непосредствена близост до плажа има обособени паркинги, но в разгара на сезона е малко вероятно да откриете свободни места за паркиране. Плажовете са чисти и на тях не могат да се видят таралежи. Ако държите да видите таралежи, може да посетите някои от другите заливи, които са скалисти и със сигурност има някои да се спотайва там.

Манастирът Мони Теотокоу, разположен на самия нос е основният обект за посещения в Палеокастрица. Той е построен през XVII век и е една от ключовите дестинации, предлагащи се за посещение. Туристите могат да влязат и да го разгледат отвътре, за да се насладят на известния таван от дърворезба „Дървото на живота”, но разбира се преди това трябва да се уверят, че са подходящо облечени.

Друго място, което се радва на голям интерес са близките „морски” пещери. Те могат да бъдат посетени от малки „екскурзионни лодки”, чиито маршрут е с продължителност около 30 минути.

Около носа на Палеокастрица може да се види атрактивно яхтено пристанище, което приютява през летните месеци някои яхти със сериозна големина.

Всички пътища на Корфу изглежда, че водят до Палеокастрица! Следвайте знаците и главния път на град Корфу и ще се озовете направо в курорта.

Най-добрият начин да се насладите на прекрасните гледки, е да минете през прохода Тромпетас. Шофирането през прохода, предлага зашеметяващи пейзажи. След Тромпетас завивате на ляво и се насочвате към малките селища Алиматадес и Лаконес. Тези планински селища са известни с крайпътната продажба и може да се натъкнете на продавач на пътя. Предлаганите стоки са разнообразни – грозде, вино, мед, ръчно изработени фигурки от маслиново дърво, кожа и кожени палта са само някои от артикулите, които се предлагат в крайпътните магазини. Най-важното, както за тези магазини, така и за магазините в самите селища е, че всичко е направено в домашни условия и от самите продавачи.

След тези селища, пътя до Палеокастрица е тесен и усукан. Поради тази причина трябва да се внимава за големите туристически автобуси, блокиращи пътищата при всяка възможност за снимане на великолепните гледки от туристите.

Може да се настаните в няколко големи хотели и апартаменти блокове, но защо да не обърнете внимание на някоя от луксозните вили, къщи или апартаменти, за които ще откриете добри оферти сред имотите под наем.
Градът предлага добър избор от таверни. Те са предимно рибни и пословично скъпи.
Има няколко музикални барове и клубове по периферията на курорта, макар и да не са прекалено шумни. Насладете се на гледката към курорта, докато пиете студена бира или хубав коктейл и похапвате от вкусната храна.

За всички, които обичат водните спортове, това е подходящото място, а за гмуркачите ще бъде истинско удоволствие да се насладят на подводните чудеса. На това място широко разпространена е услугата водно такси към някои от другите тихи заливи.
В края на Палеокастрица има малък залив, от където можете да наемете лодка.

Има много туристически магазини около Палеокастрица и в самото селище, както и много супермаркети. Особено по пътя към курорта.

Можете да обменяте валута, както и да изтеглите пари на банкомата на плажа.

Обществените басейни в Палеокастрица са няколко, но не са в близост до плажа, а в по-централната част на курорта.
Няма детски съоръжения в Палеокастрица.

Това е място пропито от легенди, една от тях разказва, че на мястото на курорта някога се намирал древния град Алкинос и двореца на крал Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров.
И за да се потопите напълно в местните предания можете да се отпуснете на някои от плажовете с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Пейзажът е една очарователна смесица от синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят.