Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Лимни

Лимни, Йонийски острови

Лимни

Плажът Лимни е разположен на 2 км. от селището Лиападес на остров Корфу, Гърция. Той е известен като един от плажовете на прочутият курортен град Палеокастрица, макар че не е съвсем близо до нея. Тази плажна ивица има много специфична форма, наподобяваща провлак, свързващ острова с друг малък остров. На Лимни липсват табели, които да обозначават пътя към него и посетителите му се придвижват до него основно с водно такси. Въпреки това с малко инструкции можете да стигнете до Лимни с кола или мотор.

По пътя към плажа на Лиападес ще видите малък супермаркет. От ляво на него се намира тесен път нагоре - тръгнете по него. Около 50 м. след това се стига до малък кръстопът, по който се завива надясно и се продължава само направо. Пътят е сравнително тесен и има доста остри завои на места, но е в добро състояние. След 1.5 км. ще видите отвисоко морето от дясната ви страна. Скоро ще стигнете до малко разширение на пътя отляво и черен път, спускащ се надолу от дясната ви страна. Оставете колата си на разширението и тръгнете по черния път. След като повървите 50 м., ще видите табела с надпис „Limni” отляво - последвайте тясната пътека сред маслиновите дървета. След около 100 м. ще стигнете до каменни стъпала, които водят надолу към Лимни.

Малката плажна ивица няма пясъчна настилка, а само гладки камъчета. За компенсация на това неудобство, гледката е зашеметяваща - в далечината се вижда Палеокастрица и нейните известни заливчета. Меките вълни тихо танцуват върху част от брега, а в далечината морето се слива с небето.