Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Маратиас

Маратиас, Йонийски острови

Маратиас

Маратиас, който е известен и с името Маратяс, е широк плаж, покрит с мек пясък, разположен в югозападната част на остров Корфу, Гърция. И макар, че Маратиас е официалното му наименование, той е известен също и с имената Санта Барбара, Малтас и Марта. В района съществува селище със същото име, но е на няколко километра от плажа и не е курорт.

Плажът Маратиас е награден със Син Флаг, заради своята чистота. Водите му са кристално чисти, с преливащи се светло и тъмносини цветове, които образуват невероятни картини. Около плажа са разположени няколко ресторанта и кафенета, а също и минимаркет. Всяко от заведенията предлага вкусна храна и разхладителна напитка, които неизменно ще подобрят още повече настроението ви от прекрасната местност, наситена с невероятни гледки.
Съвсем близо до плажа се предлагат вили под наем, за всеки решил да прекара няколко дни на това място и да го опознае повече.
Южният Агиос Георгиос се намира на няколко километра на север, а до него може да стигне и пеша по непрекъснатата пясъчна ивица.