Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Миртиотиса

Миртиотиса, Йонийски острови

Миртиотиса

Миртиотиса е официалният нудистки плаж на остров Корфу, Гърция. Той се намира на 15 км. от столицата на острова. Разположен е на изолирано място на западното крайбрежие на Корфу, между селищата Пелекас и Ватос. Гранични с известния плаж на Глифада, но между тях се издигат величествени скали, покрити с дървета. Кристалната вода, миеща бреговата ивица привлича погледа със своите разнообразни нюанси на синьото, а скалите, които се издигат в нея на места са като пръснати парченца в безбрежието. Тази невероятна красота, разкриваща се пред погледа не може да не остави следа у всеки, който я зърне.

В миналото Миртиотиса е бил посещаван само от нудисти, днес обаче на този плаж могат да се видят всякакви туристи, и голи, и облечени.

До плажа може да се стигне с кола или с мотор, но пътят до него е черен. Ако се пътува от столицата, първоначално трябва да се следват табелите за Пелекас и Глифада. Малко преди тях има и табели за Миртиотиса, които водят до черния път.

На плажът естествено са обособени три части от малки парчета скали. Основната (централна) част се посещава главно от хора по бански костюми, а лявата и дясната част са предимно за нудисти.