Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Корфу
  7. Ровиния

Ровиния, Йонийски острови

Ровиния

Плажът Ровиния е едно истинско кътче от Рая. Той е разположен на гръцкият остров Корфу. Ровиния е уединен плаж на около 400 метра от селището Лиападес, но до него няма обозначителни табели в селището, поради тази причина трябва да знаете предварително как да стигнете дотам.

По пътя към плажа на Лиападес има малък супермаркет. От лявата му страна се намира тесен път, по който трябва да се изкачите. След 50-на метра пътят се разделя наляво и надясно, за да стигнете до Ровиния трябва да тръгнете надясно. Веднага след като завиете, ще видите черен път от дясната ви страна и малка табела с упътващ надпис „Rovinia Beach”, поставена на дърво отляво. Завийте надясно и надолу по черния път. Ако сте с кола шофирайте внимателно, защото е тесен и на места има стръмни участъци. След около 300-400 метра ще стигнете до малък паркинг - пътят свършва и трябва да оставите превозното си средство на това място. Зад паркинга има пътека със стълби, които водят до Ровиния.

Плажната покривка е смесена, с пясък в задната част и гладки плоски камъчета около брега, което прави гледката като излязла от картина.
Плажът ме е особено подходящ за деца, защото морето става дълбоко още на няколко метра от брега. На Ровиния не са осигурени чадъри и шезлонги, които да го направят по-удобен за туристите, но има съблекалня. За горещите летни дни се грижи лодка, която идва всеки ден и продава на посетителите сладолед и напитки. Също така, има малка пещера в скалите на плажа, която децата с удоволствие изследват.

Друг, доста приятен начин за достигане до този красив морски участък е взимането на водно такси, което да ви закара и после да ви върне обратно.