Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Меганиси
  7. Вати

Вати, Йонийски острови

Вати

Вати е едно от основните селища на остров Меганиси, Гърция. То се намира на североизточния бряг на острова, на 2 км. северно от Катомери.

Красотата на това малко градче се крие в лабиринта от много бели къщички и алеи. Има няколко църкви с изглед към морето, механи и ресторанти, които предлагат вкусна местна храна. Неговите малки пристанища са домакин на рибарски лодки, яхти и фериботи от Нидри.

Главното пристанище на Вати, където риболова и ветроходството са нещо обичайно, очарова със своята дълбока синя вода. Кея, изпълнен с голям брой лодки по време на летния сезон, предлага на туристите една завладяваща панорамна гледка към селището.

Местните жители се занимават със селскостопански дейности. Има области с маслинови бразди, които се обработват. Хората са ангажирани също и с животновъдство, а овчето и козе мляко са широко използвани на острова.
Интересна гледка представляват останките на вятърни мелници: прости заоблени тела, изградени от камък, които стоят изправени по върховете на хълмовете и носа.