Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Меганиси
  7. Спарточори

Спарточори, Йонийски острови

Спарточори

Спарточори и присъединения към него залив Спилия са разположени в северната част на остров Меганиси, Гърция и са силно изложени на северните ветрове. Селището се намира на 4 км. западно от Катомери.

Спарточори е красиво селище с традиционна архитектура и живописни улици. То е изградено на хълм и от него се открива прекрасна гледка към морето. Заливът приютява рибарски лодки, яхти и корабчета, а също така и преминаващите фериботи.

Селището се намира над пристанището на Спарточори, което е второто по големина пристанище на Меганиси, след Вати. В това гръцко градче ще се насладите на каменни вили и традиционни таверни, недокоснати от развитието на века. Високото скално селище, заедно с тъмносиня залив предоставя зашеметяваща панорамна гледка, от която спира дъха.

Със своите тучни зелени борови гори, Спарточори е идеалното място за преходи. Можете да се изкачите нагоре по хълма от залива, за да го достигнете.

Селището е колоритно с белите си къщи и дворове, украсени със саксийни растения. Има голямо разнообразие от цветя. Градчето разполага с няколко пазара и магазини, в които се предлагат местно произведените земеделски продукти. Кръчмите предлагат традиционно меню, предимно прясна риба, уловена в залива.

Вкусните ястия, подплатени с една хубава напитка и уникална гледка на залеза са чудесна предпоставка за незабравим завършек на деня.