Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Йонийски острови
  6. Остров Меганиси
  7. Катомери

Катомери, Йонийски острови

Катомери

Катомери е едно от трите селища на остров Меганиси, Гърция. То е столица на острова и седалището на община Меганиси.
Катомери се намира от източната страна на острова, на около един километър навътре от Вати. Населението е по-малко от 500 жители. Разположен по склоновете на хълм, града предлага прекрасна гледка на своите посетители.

Островната столица представлява типично гръцко селище с традиционна архитектура и приятелски настроени местни жители. От всякъде се виждат каменни хижи с техните огромни дворове украсени със саксийни растения, за да привлекат незабавно вниманието на посетителите. Катомери не е претъпкан град, а разходката из него връща туристите в едни отминали времена, в които цари красота и блаженство, основната причина за това чувство е недокоснатата от съвременния свят обстановка. Освен няколко традиционни таверни, магазин за хлебни изделия и бензиностанция, може да не намерите много туристически съоръжения, които са типични за известните гръцки туристически дестинации.

Атерино е името на пристанището в Катомери. То се използва основно от рибарски лодки. Риболова и селското стопанство са основните дейности на това място. Отделно от основната продукция на вино и зехтин, в града се произвежда разнообразие от зеленчуци и плодове. Пристанището се свързва с близките пристанища и селища благодарение на фериботи.