Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Миконос

Остров Миконос, Гърция - Туристически Атракции

Остров Миконос

Остров Миконос е една от най-красивите перла сред гръцките острови. Намира се между островите Тинос и Наксос и е част от Цикладските острови в Егейско море.

На острова почти няма зеленина. Бреговата му ивица е 80 км. Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора - съчетание от специфична архитектура, кафенета, дискотеки, клубове, невероятни рибни ресторанти, бутици и магазини за подаръци. Островът е изключително популярен със своя нощен живот.

Известен като Малката Венеция центърът на Хора, изобилства от хотели, къщи които се дават под наем, много висок стандарт. Тук идеално се съчетават миналото и модерният начин на живот.

Миконос е единственият остров в Егейско море, където гмуркането е разрешено. На разположение на туристите са няколко водолазни центъра, отдаващи под наем екипировка и предлагащи обучение.

Освен неповторимият и бурен нощен живот, посетителите на острова могат да прекарат чудесно своето време и разглеждайки множеството забележителности.

Главната и уникална атракция на гръцкия остров е неговият символ - пеликана Петрос.

Друг символ на острова са вятърните мелници, които са общо около 16 на брой и са разположени на юг от квартала Кастро.

Не бива да се пропуска и кварталът Алефкандра, или известен още като "Малката Венеция". Къщите с малки дървени балкончета и построени направо върху морето напомнят за Венеция. Популярно място за срещи е Tria Pigadia (Три кладенеца). Съществува местно предание, което разказва, че ако девица пие от водата на всичките три кладенци със сигурност скоро ще си намери съпруг.

Също интересно място е Археологическият музей, който е основан в началото на 20 век. В него могат да се видят надгробни камъни от близкия остров Риния, както и погребални бижута и вази от 2500 г. пр. Хр. Главна атракция на музея е скулптурата на Херкулес, разположена в една от петте зали на музея. Експонирани са също делви с троянски релефи, бронзови съдове, романски дърворезби и др. Работно време от 9.00 до 3:30.

Най-известната църква на острова и може би най-предпочитаната за направа на снимки в Гърция е Парапортиани. Тя представлява комплекс от 5 църкви и е архитектурно произведение на изкуството. Датира от 16 - 17 век.

Често посещаван е градът Ано Мера, който се намира на 7 км източно от Хора. Датира от 18 век.

За интересуващите се от религия добра цел за посещение е манастирът Панагиа Тоурлиани, който има забележителна камбанария, украсена със сложни фолклорни дърворезби. В църквата са запазени огромни барокови италиански иконостаси с икони от Критската школа.

Най-известният плаж на Миконос се нарича Paradise Beach. На него са намерили своето място множество барове и таверни. Той предоставя чудесни възможности за водни спортове.

Плажовете Орнос и Псару са предпочитани от семейните туристи, а Псару е идеален за практикуване на всякакви видове водни спортове, включително уиндсърфинг, водни ски и гмуркане.

Водният парк Watermania, който се намира в областта Елиа е разположен на площ от 60 декара. Той е прекрасно място за всякакви водни развлечения и идеално място за прекарване на горещите дни.