Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Олимпийска Ривиера

Олимпийска Ривиера, Гърция - Туристически Атракции

Олимпийска Ривиера

Противно на много написани текстове Олимпийската Ривиера не е име на курорт. Тя представлява непрекъсната крайбрежна ивица от 70 км., разстлана в подножието на планината Олимп.

Префектурата или областта, в която е разположена, се нарича Пиерия, но това не е Пирея (сходните наименования лесно се объркват, но двете територии са далече една от друга).

На Олимпийската Ривиера се намират някои от най-известните гръцки курорти - Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Лептокаря и Платамонас. Разбира се до тях има и други, по-тихи и не толкова популярни, които гарантират пълен отдих и релакс.

На това място рядко могат да се видят каменисти плажове, докато на островите е напълно обратно. Слънчевите пясъчни плажове на места са абсолютно безлюдни и уединени.

Благодарение на близостта с Олимп, през лятото големи горещини не се усещат, а водата е топла и приятна за къпане.

Олимпийската Ривиера предлага индивидуално изживяване за всеки турист. Един коктейл от лятна почивка с водни спортове и плаж, както и в добавка множество забележителности. Местата за настаняване също изобилстват - хотели, квартири, бунгала или къмпинги. Не по малко разнообразно може да бъде и храненето ви - ресторанти, таверни с местна или интернационална кухня.

Попаднал веднъж на това място човек се чуди "Дали боговете не са слезли от Олимп, за да го създадат".