Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Милос
  6. Адамас

Адамас, Остров Милос

Адамас

Град Адамас е крайбрежно селище, играещо ролята едновременно на туристически център и пристанище на остров Милос, Гърция.

Тази крайбрежна гръцка перла, както и останалата част от острова, предлагат на своите посетители едно отлично съчетание на дълги слънчеви дни, окъпани в пръски кристална вода и екзотични плажове, комфорт и вълнуващи празници.
На това прекрасно място тишината и спокойствието контрастират с развлеченията и съблазнителния нощен живот. А в часовете, в които ви е писнало да лежите на плажа и да събирате слънчев загар, можете да се разхождате и да наблюдавате типичната за този район архитектура или да изпиете чаша освежаващо питие в някое заведение.

Адамас предлага на своите гости множество съоръжения и институции, които да допринесъл допълнително за тяхното удобство. Банки, пощенски офис, пристанищна полиция, митническа служба, лекари, стоматолози, магазини, гръцки и международни туристически агенции и др. са на разположение на туристите ежедневно.

Гръцкият град е заобиколен от много плажове, които можете да посетите, за да си направите слънчеви бани. Един от тях е Лагада. Поглеждайки към морето от центъра на Адамас плажът няма как да остане незабелязан. Той е едва на 500 метра за разлика от Папикинос, който е почти два пъти по-далеч и се намира точно над местността Неочори. И двата плажа разполагат със сенчести области, оформени около красиви дървета, под които можете да се скриете, когато ви стане прекалено горещо. Освен това и Лагада и Папикинос са достатъчно широки, за да се насладите дори на игра на тенис.

В Адамас има редица ресторанти, таверни, пицарии, снек-барове, всички предлагащи добро обслужване, вкусна храна и чудесни питиета. В заведенията, които предлагат морски деликатеси рибата, омарите, октоподите и другите морски дарове идват директно от сутрешния улов.

Вечерята може да завършва с вкусна торта, освежаващ сладолед или студена напитка в някое от кафенетата на брега, докато нощта постепенно спуска своя воал.
Освен всички останали удоволствия Адамас предлага на туристите и внушителни нощни пейзажи, които оставят незабравими спомени у всеки.

Интересни дестинации за посещение в градчето са Миньорският музей, Агия Триада, Църковния музей, Агиос Хараламбос, както и близката малка католическа църква Свети Никола.

Адамас е едно прекрасно селище, което очарова още при първата среща с него. Неговите бели квадратни къщички са като перли, изхвърлени от сините води на Егейско море.

Още от неговото създаване през 1835г. от бежанци дошли от остров Крит Адамас заема важно място в историята, заради неговото естествено пристанище, както и стратегическото му положение.

Днес градът продължава да се развива и да процъфтява, предлагайки на туристите невероятна атмосфера, наситена с красота и прекрасни емоции.