Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Милос
  6. Триовасалос и Пера Триовасалос

Триовасалос и Пера Триовасалос, Остров Милос

Триовасалос и Пера Триовасалос

На остров Милос има два близки един до друг града, известни под името Триовасалос, с тази разлика, че единия е Пера Триовасалос, а другия само Триовасалос. Те са разположени в сърцето на островната територия и ужасно много си приличат.

Град Триовасалос играе ролята на търговски център на Милос. Тези два града се намират в голяма близост до градовете Плака, Трипити и Плакес, а петте заедно сформират основната населена част на острова на Венера Милоска.

Местните наричат тази част на Милос „горните селища”, тъй като те се намират на височина от около 150 метра над морския бряг.

Триовасалос и Пера Триовасалос са много приятни и уютни градчета, в които приятелската атмосфера витае навсякъде.
Доходите на по-голямата част от жителите на двата града не са зависими от туризма, този факт е от изключително значение за туристите, които имат възможност да разгледат и да се запознаят с автентичния и специфичен гръцки живот на острова, в който няма място за суматохата на съвременните туристически центрове. На това място тече един спокоен начин на живот, в който се е запазил традиционния облик на града. Липсва напудрения комерсиален стил, в който всичко присъщо и отличително е отдавна загубено.

Триовасалос е на около 1 км. от Плака и на 1.5 км. от пристанището на Адамас.