Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Милос
  6. Полония

Полония, Остров Милос

Полония

Полония е живописно рибарско селище, изградено около залив в североизточния край на остров Милос, Цикладите, Гърция. И въпреки че градчето е вторият по-важност курорт на острова след Адамас, то е тихо и спокойно, разполагащо с всички удобства, които туристите биха очаквали да получат на типичен гръцки остров. Дори повече, пясъчни, оградени с дървета, защитени плажове, традиционни таверни, някои от които на самия бряг, рибарски лодки, акостирали на кея, старомодни, бели и сини стаи под наем, украсени белосани къщи, църкви, завладяващи гледки към Егейско море, романтични залези и безброй неповторими изживявания.
Като допълнение на всичко написано до тук можем да добавим грандиозната и уникална геология на Милос, която се вижда в някои части на Полония.

Местата за настаняване в града са разнообразни – студиа, апартаменти, вили, хотели. В тях всеки може да намери удобства според вкуса и нуждите си. Разбира се и цените са разнообразни, има дори апартаменти лукс. Независимо от това дали сте сами или с цялото си семейство можете да намерите най-подходящото за вас местенце, в което да изкарате една незабравима почивка.

В североизточния край на Полония се намира полуостров Палекоуда, който е изключително важна част от остров Милос именно с това, че в последните години строителството на него значително нараства, в следствие на повишеното търсене от туристите на места за отсядане.

Интересът към Полония е изключително засилен от страна на семейства с малки деца. Това се дължи на богатството на плажове, включително централния плаж на града, които са покрити със златист пясък, а водите им са плитки и сравнително безопасни. На тези плажове децата могат спокойно да си играят във водата, да плуват, да събират камъчета и миди, а родителите да ги наблюдават, докато многобройните дървета обградили бреговата ивица им осигуряват така необходимата сянка. Децата също се приютяват под сянката на дърветата в най-горещите часове на деня.
Градът разполага и с чудесен детски кът в централната си част, той се намира точно зад централния му плаж. В него също ехти детски смях и е пълно с доволни родители, които използват мястото, за да разнообразят дните на малчуганите.

Културната асоциация на Полония POSPOM се грижи жителите и гостите на града да участват в множество събития, като непрекъснато организира такива. Някои от тях са изложби, фото изложения, концерти и др.