Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Червения плаж

Червения плаж, Остров Санторини

Червения плаж

Червения плаж е може би един от най-известните и красиви плажове на остров Санторини. Той се намира само на няколко крачки от древния град Акротири.
Малкият по територия плаж, доста често създава у посетителя впечатлението от пренаселеност, дори и да няма много плажуващи.

В повечето случаи туристите избират да не вървят по целия път надолу към бреговата ивица и по този начин пропускат удоволствието от красивия пейзаж на червени и черни вулканични скали, заобикалящи територията. Именно заради този уникален цвят на пясъка и скалите на плажа той носи такова име.

Достъпът до червеното късче земя е сравнително лесен. До него може да се стигне с лодка, а можете и да оставите колата си на паркинга, в близост до плажа и да продължите по пътя надолу. Избирайки този маршрут ще се радвате на една изключително кратка разходка, но за сметка на това с доста живописна гледка.
Несъмнено видът на оцветените в различни разцветки скали ще извикат очарование във всеки, който ги зърне.

Много шезлонги и чадъри покриват тъмния пясък, готови да посрещнат своите гости. Точно на брега на морето ще намерите някои хубави камъчета, които можете да прибавите към колекцията си.

Използването на шнорхел е силно препоръчително, заради неповторимите гледки, които предлагат морското дъно и интересните скали.

Червеният плаж разполага с две кафенета, разположени почти едно до друг на кратко разстояние от входа. В тях се предлагат не само напитки, но и храна. И двете са доста забележителни и определено си заслужават да бъдат посетени.

На това място не се предлагат възможности за водни спортове, така че то не е особено подходящо за тези, които са решили да поддържат форма чрез спорт. За сметка на това пейзажите, изваяни от природата, на които можете да се любувате, излежавайки се на слънце и събирайки тен няма как да се сравнят с нещо друго.