Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Камари

Камари, Остров Санторини

Камари

Камари е известен морски курорт на остров Санторини, разположен на 10 км. югоизточно от столицата на острова град Фира.

В историята на курорта не липсват превратни точки, както на разцвет, така и на упадък. Селището е напълно възстановено след разрушителното земетресение от 1956 г. А в древността то е най-важното стратегическо място на Санторини след упадъка на Акротири.

Пейзажа на Камари е доста сходен с този на съседното градче Периса, дългият красив плаж, с който е известна дестинацията е покрит с черен пясък, а в лявата си зона има издигаща се от дълбините на морето огромна скала, наречена Меса Воуно (Mesa Vouno), разделяща територията на двете селища. Районът е изключително атрактивен, особено през нощта, когато скалата свети в тъмното.
Плажът на курорта е напълно организиран и предлага широка гама от удобства като шезлонги, чадъри и съоръжения за различни видове водни спортове.

Традиционните къщи в Камари са подредени, така че всяка една от тях да може да предложи прекрасна гледка към морето. Благодарение на съвременните удобства, включително хотели, ресторанти, закусвални, кафенета, барове и нощни клубове селището става доста популярно сред туристите по време на пиковия сезон.

Избирайки Камари за своята лятна почивка, можете да сте сигурни, че няма да ви липсват приключения, независимо дали ще изберете забавления на плажа, шума на заведенията или разходка до някоя забележителност.

Планински път, тръгващ от курорта, отвежда посетителите до античната столица на Санторини Археа Тира, а наемайки лодка можете да стигнете до див остров на име Анафи.

Освен с невероятния си плаж, районът е известен със своя зелен пейзаж. На първа линия на плажа можете да намерите хотели, ресторанти, барове и много магазини, които ще угодят на всеки вкус и бюджет.
Всяка година в града се провежда джаз фестивал, в прекрасната атмосфера на лятното кино.

В района на града се намира и старата византийска църква „Епископи Гония”, основана през XI век от Алексис II Комнинос. Тя е важен византийски паметник на културата и се смята за най-добрият пример за традиционна църковна архитектура в Санторини. В църквата се намира иконата на Панагия Гликофилуса, една от трите най-безценни икони в света.

До Камари се стига изключително лесно, можете да ползвате автобус от град Фира или да се придвижите с автомобил. В района около плажа на курорта има множество възможности за паркиране, така че да не се безпокоите за превозното си средство.

Курорта е подходящ, както за туристи, търсещи безкраен купон и забавления, така и за семейства с деца, защото красотата на природата и спокойната атмосфера даряват на всеки нужния му релакс.