Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Плажа Агиос Георгиос

Плажа Агиос Георгиос, Остров Санторини

Плажа Агиос Георгиос

Един от най-известните плажове на остров Санторини, Агиос Георгиос се радва на висока посещаемост и силен интерес сред туристите. Той се намира на около 3,5 км. от Периса и Периволос, в южния край на острова. Бреговата ивица предоставя много вълнуващи възможности, подходящи за посетители от всяка възраст и с всякакви интереси.

Плажът е добре оборудван със съоръжения за почивка, като чадъри и шезлонги под наем, съоръжения за водни спортове и приветливи заведения, които отговарят на всеки бюджет. Плажуващите на Агиос Георгиос, които обичат да спортуват, имат възможността да избират между разнообразни дейности във водата или на сушата.

В непосредствена близост до брега са разположени няколко ресторанта и няколко таверни, в които освен, че можете да се насладите на изключителни блюда, можете и да усетите прекрасната атмосфера на крайбрежието, слушайки вълните.

Плажът Агиос Георгиос е рай за любителите на водни спортове, защото на това място те могат да открият широка гама от дейности и забавления, включително джет ски, гмуркане, уиндсърфинг, гребни лодки и моторници с банан.
От всичко това става ясно, че тази ивица земя е подходяща за по-активните туристи, търсещи не само място, на което да полегнат, събирайки тен, но и такова, на което успешно да поддържат формата си. На него рядко става пренаселено, така че семействата с деца, също биха могли да видят в него своето местенце.

Срещу плажа се предлагат малки стаи под наем за настаняване, а съвсем близо до него има и няколко доста добри хотела.

До Агиос Георгиос можете да се придвижите с автобус от съседните курортни селища или с автомобил.