Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Нос Колумбо

Нос Колумбо, Остров Санторини

Нос Колумбо

Нос Колумбо или Kolumbo Beach, който е разположен близо до град Ойа, представлява за мнозина, най-красивия плаж на остров Санторини. Този пясъчен плаж, с бели камъчета и лазурно синьо море, заобиколен от величествени скали, потъващи в морето е като частица от един друг свят.

Мнозина определят Колумбо бийч като едно от най-изолираните място в Санторини. Макар той да се намира само на 10 км. от Фира, столицата на острова, неговата „откъснатост от света” го прави любимо място на туристите, обичащи тишината и усамотението.

Преди да стигнете Колумбо можете да паркирате на носа в двата различно разположени паркинга и да направите своята разходка надолу по тясна пътека. Впечатляващият драматичен пейзаж ще ви удиви.

Огромните скали предлагат достатъчно сянка, за онези посетители, които не желаят да са изложени непрекъснато на парещите лъчи на слънцето. Около района е най-активният кратер на острова, а водите са наистина горещи.
Туристите избрали този плаж трябва да се запасят с всичко необходимо, тъй като в близост до него няма кафе или ресторант.

Нос Колумбо е едно тържество на вълните, издълбали толкова чудни форми върху мощните скали. И макар плажът да не е уреден с шезлонги и чадъри, той определено ще ви очарова с дивата си неподправена красота, а спокойствието, което цари на него ще ви завладее.