Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Плажа Монолитос

Плажа Монолитос, Остров Санторини

Плажа Монолитос

Монолитос е красив златист пясъчен плаж, разположен на югоизточния бряг на остров Санторини. Той се намира в непосредствена близост до Камари на разстояние от около 9 км. от столицата на острова Фира. В този район се намира и летището на Санторини.

Монолитос е тих, не много населен плаж, но сравнително добре организиран. На разположение на посетителите му има всички удобства – чадъри, шезлонги, барове, в близост до него има хотели и таверни, предлагащи вкусна храна и напитки.

В районът около него освен различните хотели, можете да откриете и значителен брой квартири, в които да отседнете, не липсват също ресторанти и кафенета. Има футболно игрище, баскетболно игрище за деца и хубава площадка.
Има и дървета в задната част на Монолитос, където можете да откриете сянка, ако търсите убежище от яркото слънце.

Името на бреговата ивица идва от самотна скала, разположена върху нея. Гордо и величествено, скалата посреща прищевките на времето и осигурява на туристите, кътче земя, в което ветровете нямат власт.

Районът със своя широк плаж, с фин тъмен пясък и привидно безкрайни плитчини, неизбежно прераства в семеен курорт. На мястото от ден на ден броят на посетителите се увеличава, като голяма част от тях са семейства с деца.
Монолитос е и доста популярен сред местните жители, които го предпочитат в почивните си дни.

На плажът се усеща една много приятна атмосфера, благодарение на факта, че по него тичат множество деца, а смеха им го огласява.

До плажната ивица се стига, както с шофиране така и с автобус от близките селища.