Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Остров Санторини
  6. Плажа Вличада

Плажа Вличада, Остров Санторини

Плажа Вличада

Вличада е един от най-тихите плажове в югоизточния ъгъл на остров Санторини.
Живописно пристанище с елегантни яхти, съблазнителни таверни, от които се носи аромата на местни деликатеси, дълга плажна ивица с тъмен пясък и кристални води. Определено всичко това допринася за факта, че плажът е любим на много от туристите, посещаващи Санторини, Гърция.

Както целият остров, така и тази прекрасна част от него, притежават една несравнима дива красота с динамични скални образувания и атмосферата на Древна Тира.

Само на няколко метра от Вличада са изградени спа хотели, стаи и апартаменти, в които туристите могат да открият чудесни условия за настаняване.

Бреговата ивица е добре устроена и на нея има достатъчно шезлонги и чадъри, така че посетителите да могат да се насладят без неудобство на сивия пясък и златното слънце. Ако обаче искат усамотение, трябва само да повървят малко по-навътре от входа, където ще открият прекрасни местенца, на които цари спокойствие.

Плажът е подходящ както за семейства с деца, така и за млади хора, търсещи забавление. Водите му са едно чудесно място за плуване и гмуркане, тъй като подводните скали са малко, а морското дъно е наистина красиво.

Вличада не е подходящ за каране на сърф и джет, поради плитките води, но пък винаги можете да поиграете волейбол или футбол, ако искате да спортувате.

Струва си да се обърне внимание на скалните образувания ограждащи плажа, които са доста интересни и със сигурност биха били чудесен фон за фотографите.

Съвсем близо до плажа има механа, която разполага с широка гама от храни, но тя ще ви е полезна най-вече за обяд, защото в късните следобеди часове и през нощта не работи. А точно на входа има кафене, което е доста добре заредено със студени напитки и закуски.

До Вличада се стига лесно с автомобил или обществен транспорт, но с второто трябва да се повърви и пеш. Пътят от летището на Санторини е лесен, излизайки от него трябва да завиете наляво по главния път, водещ на север към селището Месария. В самото селище, отново се завива наляво и се шофира до главната магистрала на острова. Веднага след като се достигне до магистралата следва отново ляв завой. В селището Акротири вече се завива надясно към следващия път, водещ до плажа.