Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гърция
  4. Атракции
  5. Полуостров Халкидики
  6. Ситония

Ситония, Полуостров Халкидики

Ситония

Ситония е втория ръкав на Халкидическия полуостров. Разположен е на около 130 км. от Солун.

Това е място, което очарова със своите красиви борови горички, бял и пухкав пясък и кристални води. Намира се само на 5 - 6 часа път от София.

Полуостровът разполага с множество плажове от съвсем малки, до по-големи, в малки китни селца или напълно необитаеми местности. А приказната гледка, която се разкрива от тях е просто незабравима.

Една от най-привлекателните характеристики на всички плажове e, че липсва тази масовост и претъпканост, която се усеща от Шабла до Лозенец, а дори има такива, които са абсолютно необитаеми.

Такива места са плажът Оранж и Гоа Бар, които са в изключителна близост до една от популярните дестинации на полуостров Ситония - град Сарти.
В средната част на Ситония близо до село Неос Мармарас се намира известният курорт Порто Карас.

Плажовете на полуострова са доста подходящи за семейства с деца, защото водите са плитки, няма вълни, няма боклуци и стъкла и родителите могат да бъдат спокойни, а децата весело и свободно да се радват на морето и слънцето.

Храната е вкусна и разнообразна, като има и голям асортимент от рибни специалитети, които задължително трябва да се опитат.

Не може да се отрече, че спокойствието и безвремието по гръцките плажове се дължи на факта, че те са по-многобройни от нашите. Атмосферата е не натоварваща.

Картината от плажовете е лишена от миризмата на пържена цаца, безбройните кафенета и високата музика, носещя се от тях. Почивката на море в Гърция не се приема като голямото събитие на сезона и липсва тази масова истерия и превъзбуденост. Хората истински релаксират и това "заразява" изключително приятно всички и всичко наоколо.

На полуострова могат да се видят прекрасни пейзажи, неустоими залези и невероятни синьо-зелени отенъци на морето. На фона на тази прекрасна картина туристите са обградени от лукса на хотелите и най-модерни услуги предлагащи се от тях.