Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Германия
  4. Атракции
  5. Бавария
  6. Бад Райхенхал

Бад Райхенхал, Бавария

Бад Райхенхал

Бад Райхенхал е известен спа курорт в Горна Бавария, Германия. Той се намира близо до Залцбург и е заобиколен от живописни алпийски върхове, които го защитават от неблагоприятните атмосферни условия.
Освен със своите спа процедури градът е известен и като традиционен център за производството на сол, получена чрез изпаряване на вода, обогатена със сол от морските басейни.

Климатичните условия в Бад Райхенхал, красивата планинска природа и изобилието от развлекателни дейности са прекрасна предпоставка за приятна, тонизираща, изпълнена с жизненост и релакс почивка.

Градът предлага на своите гости спа и здравни заведения, както и исторически и традиционни обекти за посещение в свободното време. Красивите паркове, оживения център, модерните здравни институции и архитектурни забележителности са само някои от акцентите, които са многобройни в Бад Райхенхал.

Множеството дестинации и развлекателни занимания ще ви накарат да се отпуснете и да забравите стреса и напрежението от заобикалящият ви забързан свят. Старата солна мина, Стаият Кралски здравен център, както и историческия център на града са една малка част от местата, които можете да посетите.

Бад Райхенхал е известен с интересната си комбинация от събития, както през деня, така и през нощта. След един пълноценен и забавен ден, наситен със спа процедури и разходки, посетителите могат да наблюдават и някое културно събитие като концерт на Филхармонията, мюзикъл, опера или да участват в традиционно събитие за региона в уникална атмосфера, както и да станат част от традиционен баварски обичай. Интересен и популярен е Фестивалът на камерната музика. А за творческите натури Художествената Академия предлага семинари за подобряване на техните способности.

Курорта е един от най посещаваните спа центрове в света, благодарение на естествените средства за възстановяване, които се използват в здравните му заведения и на планинския характер на областта.
През 2001 г. Бад Райхенхал получава титлата „Алпийски Град на годината”.
Той дължи своята репутация на „международен курорт за здраве” на богатите залежи от лечебна сол, известни като „бялото злато”. Капките вода, които си проправят път през сърцето на планината, разтваряйки богатата на минерали каменна сол са се превърнали в лечебно средство, което подобрява качеството на живот на хората със здравословни проблеми.

Във всеки един спа комплекс в Бад Райхенхал релаксацията започва буквално след влизането през вратата. Освен че спомага за премахване на натрупания стрес, солената вода отпуска тялото, басейните с високо съдържание на минерални соли и парните бани въздействат благоприятно върху организма – предпазват от настинки, подхранват сухата кожа, отпускат мускулите и ставите. Инхалациите със солен въздух прочистват дихателната система, а джакузито в обогатена със соли вода подмладява кожата и успокоява болката в мускулите. Посетителите на курорта могат да се възползват и от благоприятното въздействие на различните видове сауни.

Специално за проблемите с дихателната система, за мускулно-скелетните смущения, кожни проблеми и изгаряния от по-висока степен, Бад Райхенхал разполага с висококвалифицирани здравни специалисти, които са готови да съдействат на всеки.
Те помагат и дават съвети за профилактика и терапия, и естествено използват природната аптека, която може да предложи само алпийският курортен град. Част от тези мощни естествени средства са алпийската солена вода, както и алпийската сол, планинският бор, алпийските билки и природната кал.

За тези, които искат да опознаят района и да прекарат повече време в разходки са предвидени интересни екскурзии. Радващи се на голям интерес от страна на туристите са Градския площад, Старата солна мина и Музея на солта, Църквата „Св. Никола”, Историческата електроцентрала, Протестантската църква, Църквата „Св. Йоан”, къщата Солт Майер, множество паркове и ботанически градини и още много други.

Макар че Бад Райхенхал е град за почивка и релакс, той предлага богата гама от възможности за спорт през цялата година.
Топлите месеци са много подходящи за разходки сред прекрасната природа с голям избор от туристически пътеки (повече от 150 км). Преходи през тесни проходи или широки поляни, отвеждащи посетителите към различните части на Алпите, за да им разкрият фантастични гледки и да спомогнат за опознаване на местните флора и фауна.

Всеки би могъл да избере своята туристическа обиколка в зависимост от физическото си състояние и настроение, възможностите са безкрайни. Дали ще изберете разходка за няколко часа или целодневна разходка зависи единствено от вас.
Предлагат се и други интересни занимания, като рафтинг, планинско колоездене, парапланеризъм, скално катерене, конна езда, не бива да се пропускат и плувните басейни, около които кипи веселие и смях.

Зимата на това място е като една бяла приказка. Тя позволява да и се насладите напълно с множеството зимни спортове, които могат да се практикуват в самия курорт и около него. Дали ще изберете ходене със снегоходки, ледено катерене, каране на ски или спускане с шейни, можете да сте сигурни, че ще извлечете максимум наслада от всичко.

Бад Райхенхал предлага 25 км. спретнати крос кънтри пътеки. Минавайки през която й да е от тях ще се насладите не само на ски бягане по добре поддържани трасета, но и на невероятни гледки, които ще се запечатат в съзнанието на всеки.

Една разходка през гората действа изключително ободряващо. Дърветата покрити сякаш от памук, синьото небе и скърцането на ботуши върху белия пухкав сняг…

Гостите на спа курорта могат да се възползват от ски пистите на един от най-добрите ски курорти – Берхтесгаден.

Местата за настаняване са разнообразни, както и заведенията. Туристите могат да опитат отлично приготвените ястия в гостоприемните ресторанти, да се отпуснат с чаша кафе в очарователните кафенета, да пийнат чаша бира в множеството бирарии и малки бистра, а за „нощните птици” работят уютни кръчми и барове, разположени предимно в пешеходната зона на Бад Райхенхал. Курорта разполага с казино за всички, които обичат вълнението.