Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Гуам
  4. Атракции
  5. Заливът Тумон

Заливът Тумон, Гуам - Туристически Атракции

Заливът Тумон

Заливът Тумон е туристически център на Гуам. Той е разположен на западния бряг на острова.

Всяка година Тумон увеличава броя на туристите си все повече. Заливът привлища посетители не само със своите исторически обекти от Втората световна война, но и с други атрактивни дейности, забавления и шопинг обиколки.

Освен туристически център на Гуам заливът е и негов културен и икономически център.

Плажът, който е дълъг миля и половина се простира по по-голямата част на Тумон. Това е и мястото, на което посетителите на острова се наслаждават на прекрасното слънце, вода и дейностите предлагани на открито.

По-голямата част на залива е заградена от коралов риф, който създава чудесен за плуване, риболов и гмуркане басейн. Във водата могат да се видят множество октоподи, миди, раци и различни тропически риби.

По време на японската окупация на остров Гуам заливът става основното място на провелата се битка и именно там САЩ си възвръщат острова. Днес посетителите могат да видят различни оръжия, военни бункери, постройки, артилерийски останки и др. Макар, че много от постройките са заградени и туристите могат да ги видят само от външната страна те успяват да придобият представа за живота на войниците през Втората световна война.

Друг интересен обект, от който се интересуват туристите е зоологическата градина, в която има предимно местни видове морски животни. Точно тя е мястото, на което всеки може да види растителния и животински свят на Гуам. Съвсем близо до зоопарка е китайският парк. Той разкрива прекрасен изглед към водата и е пълен с китайски скулптори.

След като посетят многобройните исторически и културни обекти на Залива Тумон, туристите могат да се впуснат в неговия нощен живот, от който също ще останат изключително доволни.