Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Испания
  4. Атракции
  5. Антекера

Антекера, Испания - Туристически Атракции

Антекера

Антекера е град в Испания, който не е популярна туристическа дестинация, но е един от най-централно разположените градове в страната.

Най-интересната забележителност на испанския град сияе в ярките цветове на необикновените къщи, привличащи внимание със своите причудливи архитектурни форми, прекрасно съчетани с красиви религиозни статуи, поставени в нишите. Емблемите на различни, не особено известни фамилии и рицарски ордени проблясват иззад някой ъгъл на някоя улица.
Една от причините да се посети точно този град е, че голяма част от културно наследство на провинция Малага е съсредоточено в и около Антекера.

В историята на града не липсват периодите, в които той е бил владян от различни народи, като римляните, вестготите и маврите.
Реконкистата през 1410 г. полага основите на период на небивал разцвет и 16 и 17 в. се оказват истинските златни векове за Антекера. Търговията и изкуството се развиват ръка за ръка, от където в града започват да нарастват постройките в ренесансов и бароков стил, а също и църкви и манастири, построени от замогналите се търговци и религиозни ордени.
Много от тези сгради могат да се разгледат и днес.

Някои от по интересните забележителности в Антекера са: централния площад на града, който се нарича Плаза де Сан Франциско; ренесансовата църква Сан Педро; манастира Ла Тринидад; площад Сан Себастиян и др.

Голямо удобство за посетителите на града е близостта на забележителностите, всички те са разположени съвсем близо една до друга.
Тук епохите се сливат и това най-ярко се забелязва от редуващите се старинни постройки и модерни сгради.
Богатството на орнаментираните им фасади силно изпъква пред безмилостно равния бетон.