Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Испания
  4. Атракции
  5. Коста Брава

Коста Брава, Испания - Туристически Атракции

Коста Брава

Коста Брава е брегови регион разположен в североизточна Каталуния, Испания.
Територията се намира в провинция Джирона и в нейния състав влизат части от областите Алт Емпорда, Баис Емпорда и Ла Селва. Думата "Коста" в превод от испански и каталунски означава бряг, а "Брава" - див, скалист.

Земите на Коста Брава се простират от Бланес, на 60 км. от Барселона, до френската граница.

През 50-те години на ХХ в. испанското правителство вижда в Коста Брава възможност за една значително добра туристическа дестинация. Комбинацията от прекрасен летен климат и приказни плажове e предпоставка за издигането на много хотели и апартаменти в курорти като Бланес, Тоса де Мар, Лорет да Мар и л`Естартит.
До този момент основният поминък на региона е риболова, но това бързо се променя и туризмът става водещ отрасъл, който се развива чудесно.

Силно изразен е контрастът между частите от бреговата линия, които са заети от крупни масови курорти и тези, които са запазили традиционният си облик. В това райско кътче туристите, които не търсят само слънце и пясък, могат да открият множество "скрити бисери".

Първият курорт и столица на Коста дел Маресме е Калея. Именно там се намира най-дългата шопинг улица в Испания. Курорта е на 30 км. от Барселона и някои от най-характерните му черти са бурния нощен живот, бутиците и красивата плажна ивица.

В Санта Сузана се издигат нови пищни хотели, а добре оформената пешеходна зона примамва множество туристи.
Друг от известните курорти е Лорет де Мар. Неговата слава се носи като Лас Вегас на Коста Брава. Казината и скъпите ресторанти са мястото, където посетителите могат да опитат шанса си докато похапват вкусни ястия.

Градове като Кадакес, край френската граница и Пиренеите, са се радвали на посещенията на творци като Салвадор Дали и Пабло Пикасо, а днес са модерни курорти. Брегът между Росес и Тора дел Мар е приютил много приказни малки градчета като Палс, Бегур, Тамариу, Лафранк, Аигуа Блава, Форнелс и Калеладе Палафругел.

Най-старият град на Коста Брава е Бланес. В него могат да се видят съхранени и до днес средновековни паметници, а една от най-забележителните гледки там е тази на старото пристанище. Недалече на север може да се посети една от най-красивите ботанически градини с над 3000 вида екзотични растения.

Един от най-северните курорти е Тосса де Мар. Природата му би накарала всеки просто да замълчи и да се наслаждава на нейната прелест.

Голяма притегателна сила за туристите имат плажовете в Коста Брава, които са изключително чисти и поддържани. Жегата е поносима, а въздухът е кристален, благодарение на чудесно развитата флора по тези земи.
Курорта предлага прекрасни условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов. Храната е разнообразна в целия спектър на средиземноморската кухня, а хотелите гостоприемни и приветливи с всички необходими удобства в тях.