Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Кипър
  4. Атракции
  5. Ларнака
  6. Финикудес Бийч

Финикудес Бийч, Ларнака

Финикудес Бийч

Финикудес Бийч (Phinikoudes Beach) е един от най-известните плажове в Република Кипър. Той е разположен едва на няколко минути от центъра на град Ларнака и ежегодно привлича туристи от цял свят.

Името „Финикудес” в превод означава малки палми и се имат в предвид палмите, които са били засадени през 1922г. Те разбира се вече са се превърнали в много големи дървета, но името все още е същото. Плажната ивица е покрита със сив пясък и е с дължина около 500 метра, а ширината й варира от 30 до 100 метра.

Районът е популярен с множеството си кафенета, барове, ресторанти и хотели, които са изключително разнообразни и подходящи за всеки тип гости. В близост до плажа има и голям брой мини пазари, на които всеки може да си хареса нещо, от което има нужда или просто да се поглези.

Търговската част на град Ларнака е точно зад крайбрежната алея. Главният път е обграден от палмови дървета, зелени площи и пъстри цветя, които са една прекрасна добавка към великолепната природа.

Финикудес Бийч предлага няколко услуги, с които да допринесе за удобството на туристите избрали Кипър за своя лятна дестинация. На него те могат да открият тоалетни, душове, съблекални, подсигурен е и лесния достъп за хора с увреждания, шезлонгите и чадърите са доста на брой, а за запълване на времето могат да се практикуват множество водни спортове. През летния сезон спасителите са на постовете си с животоспасяващо оборудване.

До плажа се достига лесно и безопасно с автобус и кола или пеша. За повишаване качеството на обслужване на гостите на курорта около Финикудес Бийч са обособени паркинги.

Морето е кристално чисто, а качеството на водата се поддържа в съответствие със стандартите, определени от Директивата на Европейския съюз относно водите за къпане.

Характерни за плажът са леките, едва забележими вълни и невероятното спокойствие на водата. Той е посещаван от млади и по-възрастни туристи и е любимо място на голяма част от тях, защото всеки е намерил своето прекрасно кътче на него.