Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Кипър
  4. Атракции
  5. Корал Бей

Корал Бей, Кипър - Туристически Атракции

Корал Бей

Красивият крайморски курорт Корал Бей се намира в югозападната част на остров Кипър, на около 8 километра северно от популярния град Пафос. Той е предпочитана дестинация от множество туристи, заради спокойствието и красотата, с които разполага, както и с разнообразните дейности, на които могат да се отдадат неговите гости. В курорта изобилства от помещения за настаняване – вили, хотели, апартаменти, голяма част от които, разположени в живописните околности на тази солидна част от брега на Кипър.

Закътаният плаж на Корал Бей е един прекрасен участък от златист пясък и живописно изваяни скали. Водите му са топли и плитки, което ги прави изключително безопасни за плуване. Плажът е смятан за един от най-добрите в Западна Кипър, а негови редовни посетители са семейства с деца, търсещи уют и релаксация.

В допълнение към отличният пясъчен плаж има и няколко по-малки заливчета в района, които правят Корал Бей предпочитано място от водолазите. Има обособени участъци за начинаещите гмуркачи, където те могат да научат основите на гмуркането, преди да се впуснат в по-дълбоки води. Като цяло водните спортове в тази част на острова се радват на изключителна популярност. Широко практикувани освен гмуркането са водните ски и уиндсърфинга.

Разбира се за гостите на курорта, които са решили да се отдадат единствено на почивка и релакс, това място е идеално. Можете да се отпуснете върху пясъчните плажове и да слушате тихото разливане на вълните по брега.

Освен всичко останало Корал Бей предлага и богат избор от старомодни кафенета и таверни, наред с обичайните музикални барове и коктейл-барове. Кипърският курорт разполага с редица добри ресторанти и заведения за хранене, а за още по-голямо разнообразие нощните заведенията на Пафос са на кратко разстояние с такси и са отворени за туристи.

Всеки, който желае да разгледа района около Корал Бей ще бъде удивен от китните селца, „накацали” по красивата брегова линия и от традиционните селища, разположени по кипърските планински пътища.

Почивката в тази част от острова на Афродита, предлага не само тишина и спокойствие или отлична база, но и възможности да проучите и опознаете забележителното наследство на този красив район на Кипър.