Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Мадейра

Мадейра - Почивки, Екскурзии, Круизи

Мадейра

Мадейра е португалски архипелаг в средата на Атлантическия окен. Намира се между Канарските и Азорските острови. Острова е с вулканичен произход.

Португалският мореплавател Жуау Гонсалвеш Зарку открива островите през 1418 г. Две години по-късно островите Мадейра и Порту Санту са колонизирани от Португалия. Основен поминък на заселниците по това време е захарната тръстика.

Британската империя окупира Мадейра, в резултат от Наполеоновите войни.

През 16 век нараства внасянето на роби за отглеждането на захарна тръстика. Отглеждането на захарна тръстика в тези райони продължава до 17 век. След това започва производство на вино и захар, с което архипелага се слави и до днес. Окупацията продължава от 1807г. до 1814г. когато островите са върнати на португалците. Тогава и виното на Мадейра става популярно.

На 1 юли 1976 г., вследствие на демократичната революция от 1974 г., Португалия, предоставя политическа автономия на Мадейра.

Освен производството на вино друг важен отрасъл за развитието на икономиката на островите е и туризма.

Климат
Климатът е океански и субтропичен. Tемпературата на въздуха целогодишно е около 20-25 °С. Ниско ниво на валежите.

Столица: Фуншал

Население: 250 000

Официален език: Португалски

Валута: Евро (EUR)

Популярни туристически обекти
Фуншал, Катедралата в село Монте, Долината на калугерките, Бялата църква Носа Сеньора до Монте, Левада дос Торнос, Райската долина, Левада да Сера, Национален парк Мадейра, Рибейра до Поко