Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Малта
  4. Атракции
  5. Аура

Аура, Малта - Туристически Атракции

Аура

Аура е курорт, разположен в северна Малта. Неговите граници стигат на югоизток от Буджиба и със залива Салина, наречен така, защото от векове е бил използван за производство на морска сол.

Туристите харесват този курорт, заради добрите хотели и множеството възможности за морски туризъм. В Аура има богат избор от разнообразни ресторанти, магазини, барове и нощни клубове.

Заедно с Буджиба Аура образува една от най-важните туристически области в Малта. Скорошните преустройствени промени в този район обособяват една много красива брегова ивица, на която туристите, идващи тук силно се възхищават. Макар че пясъчни плажове липсват в Аура плажуващите пренебрегват този факт, виждайки обляните от слънце скали, изключително подходящи за слънчеви бани и морски спортове.

Хотелите и квартирите по тази територия започват да се строят усилено още през 70-те години на миналия век. Заедно Аура и Буджиба днес са се разпрострели почти на целия полуостров на изток от залива Сейнт Пол. Границата между двата града е неуловима, но Аура е по-умерен от известния си съсед и предлага възможност за по-спокойна и тиха почивка.

Заливът Сейнт Пол, заедно с Аура и Буджиба от известно време е целогодишен курорт и с малкия остров Сейнт Пол е един от най-красивите и фотогенични заливи в Малта.

На север от града се намира най-дългата пясъчна ивица в Малта – тази в Мелиеха.

Едни от интересните обекти, които туристите могат да видят в Аура са кулите, издигнати от рицарите на Св. Джон, като една от тях днес е превърната в ресторант.